Opskrift: 1 liter hjemmelavet rismælk for 2 kr.
med kun 3 ingredienser

0 0
Opskrift: 1 liter hjemmelavet rismælk for 2 kr.

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 dl ris
1.5 dl vand
9 dl vand
3 dadler

Sund og velsmagende mælk for veganere, laktoseintolerante og alle andre

Tilhører:
  • Billig mad
  • Sund mad
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

For veganere og laktoseintolerante personer er komælk forbudt område. Andre kan ganske enkelt ikke lide smagen af komælk, men har stadig brug for en slags mælk i kaffen eller bagværket. Atter andre vil gerne passe på vægten og prøver at undgå mælkefedt. Hvad gør alle disse mennesker?

Svaret er plantemælk. Havremælk (se vores opskrift), mandelmælk, soyamælk, rismælk…

Rismælk smager fantastisk godt og har en lækker konsistens. Rismælk kan drikkes, som den er, bruges på havregrynene og de andre morgenmadsprodukter, drikkes i kaffe og blandes i bagværk.

Hjemmelavet rismælk er samtidig både sundt og nemt at lave. Og virkelig billigt: 1 liter hjemmelavet rismælk koster ca. 2 kr., hvor 1 liter rismælk i supermarkederne koster op til 20 kr.

Skal man nævne en ulempe ved rismælk, er det, at den ikke indeholder kalk (calcium) og proteiner som komælk. Til gengæld er rismælk lindrende for irriterede tarme og diarré.

Du kan lave rismælk udelukkende af ris og vand. Vi har dog valgt at tilsætte et par dadler for at søde rismælken en smule. Dadler er et naturligt sødemiddel, som giver rismælken en rundhed i smagen som minder om komælk. Bare uden alle kalorierne.

Vil du have en lækker og sund kakaomælk ud af rismælken, kan du tilsætte 1-2 spsk. kakaopulver til den færdige rismælk.

Det tager en halv times tid at lave 1 liter rismælk. Rismælken kan drikkes med det samme eller opbevares mindst 4-5 dage på køl i en lukket beholder.

Ingredienser

Antal personer:
1 dl ris
1.5 dl vand
9 dl vand
3 dadler
3 fra 12 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Kog 1 dl ris med 1.5 dl vand 11 minutter og lad trække 11 minutter bagefter, stadig med låget på

2
Færdig

Hæld risene i en blender med 9 dl vand og 3 dadler - blend længe og grundigt

3
Færdig

Si rismælken gennem et tyndt klæde og sørg for at presse al mælken ud - de sidste dråber er tykkere og giver mælken sin lækre konsistens

4
Færdig

Hæld rismælken på flaske og stil på køl

5
Færdig

Den velsmagende grød af ris og dadler, der er i overskud, kan du bruge til morgenmad eller bage med i et brød

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Den ultimative lakridsfudge
forrige
Opskrift: Den ultimative lakridsfudge
Opskrift: Tournedos - bøf af oksemørbrad
næste
Opskrift: Tournedos – bøf af oksemørbrad
Opskrift: Den ultimative lakridsfudge
forrige
Opskrift: Den ultimative lakridsfudge
Opskrift: Tournedos - bøf af oksemørbrad
næste
Opskrift: Tournedos – bøf af oksemørbrad

6 Comments Skjul kommentarer

Kære Betina

Så vidt vi ved, kan du bruge alle slags ris. Vi brugte jasminris. Held & lykke.

Appetitlige hilsener fra Spicy Twist

Kære Heidi

Prøv at finde et såkaldt saftklæde. Det kan købes på nettet.

Appetitlige hilsener fra Spicy Twist

Kære Lena

Undskyld, vi svarer så sent, men ferien er ‘desværre’ først slut nu… Sukkerindholdet i tørrede dadler er en del højere end i tørrede figner, så du skal i hvert fald bruge flere figner for at opnå samme sødme.

Appetitlige hilsener fra Spicy Twist

Tilføj Din Kommentar