Ingredienser
-
4 æggeblommer
-
200 g rørsukker
-
1 stang vanilje, kornene
-
1 citron, saft og skal
-
1 l kærnemælk
-
1 l tykmælk
-
1 bk. jordbær
-
Ristede havregryn
-
200 g havregryn
-
100 g sukker
Et par ord om vores opskrift
Når man tænker på, hvor godt hjemmelavet koldskål smager – og hvor let den er at lave – er det utroligt, at der bliver solgt så meget færdiglavet koldskål i supermarkederne. Når du først har smagt denne kærnemælkskoldskål, vil du aldrig købe en karton igen.
Vi putter altid jordbær, revne æbler eller anden frugt i koldskålen, men det er selvfølgelig en smagssag. Vi spiser også vores koldskål med knasende sprøde sukkerristede havregryn i stedet for kammerjunker – men du bestemmer naturligvis selv.
De æggehvider, der bliver til overs, kan du evt. bruge til at lave marengs.
Ingredienser
4 æggeblommer | |
200 g rørsukker | |
1 stang vanilje, kornene | |
1 citron, saft og skal | |
1 l kærnemælk | |
1 l tykmælk | |
1 bk. jordbær | |
Ristede havregryn |
|
200 g havregryn | |
100 g sukker |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Pisk æg, sukker, vanilje og citron hvidt og skummende |
2
Færdig
|
Rør mælkeprodukterne i |
3
Færdig
|
Snit jordbærrene ned i koldskålen i mindre stykker |
4
Færdig
|
Rist havregryn og sukker på en pande, til grynene bliver brune og sprøde |
5
Færdig
|
Servér koldskålen med et drys ristede havregryn på toppen |