Opskrift: Ægte hollandaise på 15 minutter
med smør, æg og citronsaft

0 0
Opskrift: Ægte hollandaise på 15 minutter

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
200 g smør
2 spsk. citronsaft
1 æg
0.5 tsk. salt
Peber

Ny, nem opskrift på den klassiske hollandaisesovs, som lykkes hver gang

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Vil du servere den bedst tænkelig sovs til et stykke dampet laks, stegt fisk, kylling og endda en rød bøf – ja, så er en ægte sauce hollandaise sagen!

Og bare rolig, lige om et øjeblik finder du ud af, at en hollandaisesovs ikke er spor svær at lave selv. Det tager højst 15 minutter fra start til mål, og det kan nærmest ikke gå galt.

Hollandaise er den samme grundsovs som bearnaise. Forskellen er bare, at i hollandaise kommer syren fra citron (der jo står fantastisk til al fisk), mens syren i en bearnaise tilføres i en essens kogt på eddike. I en bearnaisesovs tilsætter du desuden hakket esdragon og kørvel.

Sagt med andre ord: Kan du lave en hollandaise, kan du også lave en bearnaise – og omvendt. Og du kan nærmest også bruge sovserne i flæng.

I øvrigt kan du tilsætte tør hvidvin til hollandaisen, hvis sovsen skal være endnu mere raffineret. Eller du kan tilsætte et par spiseskefulde flødeskum, så har du i stedet en sauce mousseline, som smager forrygende til dampede asparges og rejer,

Ikke mere udenomssnak: Nu kommer vi til den nye, nemme og ufejlbarlige opskrift på hollandaisesovs. Hemmeligheden (som om et øjeblik ikke længere er en hemmelighed) er at bruge et helt æg med hvide i stedet for kun æggeblommer.

Husk nu, at du kun må opvarme sovsen ved svag varme – den må ALDRIG koge. Servér hollandaise lun i stedet for brændende varm!

Ingredienser

Antal personer:
200 g smør
2 spsk. citronsaft
1 æg
0.5 tsk. salt
Peber
3 fra 5 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Smelt smørret i en gryde og rør citronsaft i - smørret skal herefter køle af et par minutter

2
Færdig

Hæld et helt æg (blomme & hvide) i en røreskål med salt og peber - blend hurtigt med en stavblender

3
Færdig

Hæld smørret ned til ægget, mens du blender - blend ca. 30 sekunder med stavblenderen, til sovsen skummer

4
Færdig

Hæld sovsen tilbage i smørgryden og varm langsomt op under omrøring - den skal kun være let lun og må endelig ikke blive for varm

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Le Fizz cocktail (på 5 minutter)
forrige
Opskrift: Le Fizz cocktail (på 5 minutter)
Opskrift: Appetizers med gedeost & karamelliseret rødløg
næste
Opskrift: Appetizers med gedeost & karamelliseret rødløg
Opskrift: Le Fizz cocktail (på 5 minutter)
forrige
Opskrift: Le Fizz cocktail (på 5 minutter)
Opskrift: Appetizers med gedeost & karamelliseret rødløg
næste
Opskrift: Appetizers med gedeost & karamelliseret rødløg

2 Comments Skjul kommentarer

Jeg tror der er en lille fejl i opskriften, for 1 tsk salt er temmelig meget, vi brugte blot 1-2 knivsspids, og det var passende.

Kære Lonny

God pointe, vi retter det fluks til 1/2 tsk. salt. Tak for tippet.

Appetitlige hilsener fra Spicy Twist

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here