Ingredienser
-
250 g snackgulerødder
-
1 bdt. forårsløg
-
2 spsk. honning
-
2 spsk. olie
-
0.5 spsk. æbleeddike
-
0.5 spsk. soya
Et par ord om vores opskrift
Der skal nogle velsmagende, sunde grøntsager på tallerkenen, når vi spiser stegt kød og fisk. Og det gør jo ikke noget, hvis grøntsagerne samtidig er en fryd for øjet, vel?
Gulerødder og forårsløg er gode, lokale grøntsager med masser af vitaminer, og de er oven i købet noget af det billigste, vi kan spise.
Mange vælger at stege gulerødder og løg hårdt, når de skal serveres til stegt kød eller fisk. Fair nok, vi synes bare, det bliver temmelig ensformigt, når både kød/fisk og tilbehør skal have stegeskorpe, og desuden bliver løgene bitre, når de steges sorte.
I stedet for hård brankning foreslår vi blød opvarmning i en blanding af honning, æbleeddike og soya. På den måde opnår vi, at grøntsagerne bliver møre og får en rar smag, der kompletterer kødet eller fisken.
Helt nye, tynde gulerødder er naturligvis det lækreste, men det meste af året må du nok ty til de spinkle, fine snackgulerødder. Hvis du kan få fat på røde forårsløg, er de et meget dekorativt indslag på tallerkenen. Almindelige forårsløg smager dog af præcis det samme og bliver skam også pæne med denne nænsomme tilberedning.
Har gulerødder og forårsløg cirka samme længde, når du har fjernet toppen på løgene, ser det ekstra godt ud på tallerkenen.
Ingredienser
250 g snackgulerødder | |
1 bdt. forårsløg | |
2 spsk. honning | |
2 spsk. olie | |
0.5 spsk. æbleeddike | |
0.5 spsk. soya |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Flæk gulerødderne på langs |
2
Færdig
|
Skær forårsløgene i samme længde som gulerødderne |
3
Færdig
|
Rør de øvrige ingredienser sammen og hæld på en pande |
4
Færdig
|
Steg gulerødder og forårsløg ved middelhøj varme ca. 10 minutter, til grøntsagerne er møre, og vandet er ved at være fordampet |
5
Færdig
|
Vend hyppigt, så honningen klæber til grøntsagerne – og hæld resten af honningen over ved servering |