Ingredienser
-
30 g smør
-
2 skalotteløg, finthakket
-
1 kg spidskål, snittet
-
3 æbler, revet
-
0.75 dl æbleeddike
-
4 nelliker, knust
-
4 spsk. æblegele (eller ribsgelé)
-
3 spsk. sukker
-
0.5 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Ja ja, vi ved det godt: Vi er inde at pille ved nogen traditioner, som de fleste danskere helst ikke vil lave om på. Rødkål skal være rødkål og dermed basta.
Men tænk lige over det: Betyder farven SÅ meget? Er det ikke snarere smagen og konsistensen, du og dine medspisere elsker så højt? Den syrligt-søde kål med en anelse bid i, som du nyder til din fede flæskesteg… Behøver din rødkål virkelig være rød, hvis du nu kan få det samme resultat meget hurtigere?
Kort sagt: Kan du leve med tanken om hvid “rødkål”…?
Vi bruger spidskål i denne opskrift, men du kunne også bruge hvidkål. Fordelen ved spidskål er, at kålhovedet er så nemt at snitte – og at kålen skal koge meget kortere tid – og at du ikke har et halvt kålhoved tilbage bagefter.
Ja, som du ser, er der mange fordele ved hvid “rødkål”…
Ingredienser
30 g smør | |
2 skalotteløg, finthakket | |
1 kg spidskål, snittet | |
3 æbler, revet | |
0.75 dl æbleeddike | |
4 nelliker, knust | |
4 spsk. æblegele (eller ribsgelé) | |
3 spsk. sukker | |
0.5 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Smelt smørret og steg skalotteløg blanke |
2
Færdig
|
Tilsæt kål og revne æbler og steg ved middelvarme, til kålen falder sammen |
3
Færdig
|
Rør de øvrige ingredienser i og kog 20 minutter under låg ved lav varme |
4
Færdig
|
Smag kålen til - mangler den syre (eddike) eller sødme (sukker)? |