Opskrift: Indisk lammeskank – nalli gosht
med ris og mango-raita

0 0
Opskrift: Indisk lammeskank – nalli gosht

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Nalli gosht
3 lammeskanke à ca. 400 g
25 g smør
3 spsk. olie
2 store løg
5 fed hvidløg
20 g ingefær
200 g cherrytomater
2 grønne chili
10 kardemommekapsler, kornene
10 sorte peber
5 nelliker
0.5 muskatnød, revet
2 tsk. spidskommen
2 tsk. korianderfrø
2 tsk. kanel
2 tsk. gurkemeje
2 tsk. paprika
2 tsk. salt
1 tsk. sukker
2 dl græsk yoghurt
3 dl vand
Frisk koriander til pynt
Mango-raita
1 agurk
1 mango
3 dl græsk yoghurt
3 spsk. olie
1 fed hvidløg, knust
1 tsk. spidskommen, knust
0.5 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager
0.5 bdt. mynte, finthakket

Smørmørt lammekød i en vidunderligt krydret sovs

Ingredienser

  • Nalli gosht

  • Mango-raita

Et par ord om vores opskrift

Del

Den store sydindiske by Hyderabad er kendt for sit ildsprudlende, chilikrydrede køkken. Denne opskrift på lammeskank (der på indisk hedder nalli gosht) har angiveligt sin oprindelse i Hyderabad-området, men er ikke det fjerneste ildsprudlende. Bare pragtfuldt krydret på den der særlige måde, som vi europæere forbinder med indisk mad.

Et af de vigtigste af alle de mange krydderier, der skal i en nalli gosht, er muskatnød. Og her smager det allerbedst, hvis du river en halv muskatnød frisk ned i krydderblandingen.

Apropos: Lad dig ikke skræmme af den lange liste over krydderier. Bare saml sammen fra en ende af, så er du hurtigt færdig. Retten er i øvrigt ikke spor svær at lave.

To andre vigtige ingredienser er yoghurt og tomat. Vi benytter altid græsk yoghurt – på grund af smagen og det lave vandindhold – men almindelig yoghurt kan snildt gå an. Tomat kan sagtens være 2-3 spsk. tomatpuré, men retten bliver endnu bedre og friskere i smagen, hvis du bruger friske cherrytomater.

Som tilbehør til indisk lammeskank kan du lave hele udtrækket med friskbagte naanbrød, ris og raita. Vi synes, lammekød mætter så meget, at vi dropper brødet og nøjes med ris, men til gengæld pepper den traditionelle indiske yoghurt/mynte-dressing raita op med 1 mango skåret i små tern. Voila: Mango-raita.

En iskold øl smager fortryllende til de tungt krydrede lammeskanke.

Ingredienser

Antal personer:
Nalli gosht
3 lammeskanke à ca. 400 g
25 g smør
3 spsk. olie
2 store løg
5 fed hvidløg
20 g ingefær
200 g cherrytomater
2 grønne chili
10 kardemommekapsler, kornene
10 sorte peber
5 nelliker
0.5 muskatnød, revet
2 tsk. spidskommen
2 tsk. korianderfrø
2 tsk. kanel
2 tsk. gurkemeje
2 tsk. paprika
2 tsk. salt
1 tsk. sukker
2 dl græsk yoghurt
3 dl vand
Frisk koriander til pynt
Mango-raita
1 agurk
1 mango
3 dl græsk yoghurt
3 spsk. olie
1 fed hvidløg, knust
1 tsk. spidskommen, knust
0.5 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager
0.5 bdt. mynte, finthakket
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Nalli gosht

Brun lammeskankene grundigt af i fedtstoffet ved middelvarme i en ovnfast gryde

2
Færdig

Skær løg og hvidløg i halvtynde skiver, riv ingefær groft, halvér tomater, snit chilier på langs

3
Færdig

Fisk lammeskankene op og steg grøntsagerne i fedtstoffet, til alt væde er ved at være fordampet - små 10 minutter

4
Færdig

Knus og bland alle krydderier og steg med sammen med grøntsagerne 2 minutter

5
Færdig

Tilsæt yoghurt og vand, rør rundt og anbring lammeskankene i gryden - øs grøntsager og sovs hen over bedst muligt

6
Færdig

Læg låg på gryden og steg videre i 2,5 timer i en 150 grader varm ovn

7
Færdig

Pynt med hakket koriander ved servering

8
Færdig

Mango-raita

Riv agurken og pres væden fra

9
Færdig

Skræl mangoen og skær i små tern

10
Færdig

Bland de øvrige ingredienser og rør agurk og mango i

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Nemme, sunde mysliboller
forrige
Opskrift: Nemme, sunde mysliboller
XOpskrift: Giv din skyr en fantastisk smag
næste
Opskrift: Giv din skyr en fantastisk smag
Opskrift: Nemme, sunde mysliboller
forrige
Opskrift: Nemme, sunde mysliboller
XOpskrift: Giv din skyr en fantastisk smag
næste
Opskrift: Giv din skyr en fantastisk smag

Tilføj Din Kommentar