Ingredienser
-
Nalli gosht
-
3 lammeskanke à ca. 400 g
-
25 g smør
-
3 spsk. olie
-
2 store løg
-
5 fed hvidløg
-
20 g ingefær
-
200 g cherrytomater
-
2 grønne chili
-
10 kardemommekapsler, kornene
-
10 sorte peber
-
5 nelliker
-
0.5 muskatnød, revet
-
2 tsk. spidskommen
-
2 tsk. korianderfrø
-
2 tsk. kanel
-
2 tsk. gurkemeje
-
2 tsk. paprika
-
2 tsk. salt
-
1 tsk. sukker
-
2 dl græsk yoghurt
-
3 dl vand
-
Frisk koriander til pynt
-
Mango-raita
-
1 agurk
-
1 mango
-
3 dl græsk yoghurt
-
3 spsk. olie
-
1 fed hvidløg, knust
-
1 tsk. spidskommen, knust
-
0.5 tsk. salt
-
0.5 tsk. chiliflager
-
0.5 bdt. mynte, finthakket
Et par ord om vores opskrift
Den store sydindiske by Hyderabad er kendt for sit ildsprudlende, chilikrydrede køkken. Denne opskrift på lammeskank (der på indisk hedder nalli gosht) har angiveligt sin oprindelse i Hyderabad-området, men er ikke det fjerneste ildsprudlende. Bare pragtfuldt krydret på den der særlige måde, som vi europæere forbinder med indisk mad.
Et af de vigtigste af alle de mange krydderier, der skal i en nalli gosht, er muskatnød. Og her smager det allerbedst, hvis du river en halv muskatnød frisk ned i krydderblandingen.
Apropos: Lad dig ikke skræmme af den lange liste over krydderier. Bare saml sammen fra en ende af, så er du hurtigt færdig. Retten er i øvrigt ikke spor svær at lave.
To andre vigtige ingredienser er yoghurt og tomat. Vi benytter altid græsk yoghurt – på grund af smagen og det lave vandindhold – men almindelig yoghurt kan snildt gå an. Tomat kan sagtens være 2-3 spsk. tomatpuré, men retten bliver endnu bedre og friskere i smagen, hvis du bruger friske cherrytomater.
Som tilbehør til indisk lammeskank kan du lave hele udtrækket med friskbagte naanbrød, ris og raita. Vi synes, lammekød mætter så meget, at vi dropper brødet og nøjes med ris, men til gengæld pepper den traditionelle indiske yoghurt/mynte-dressing raita op med 1 mango skåret i små tern. Voila: Mango-raita.
En iskold øl smager fortryllende til de tungt krydrede lammeskanke.
Ingredienser
Nalli gosht |
|
3 lammeskanke à ca. 400 g | |
25 g smør | |
3 spsk. olie | |
2 store løg | |
5 fed hvidløg | |
20 g ingefær | |
200 g cherrytomater | |
2 grønne chili | |
10 kardemommekapsler, kornene | |
10 sorte peber | |
5 nelliker | |
0.5 muskatnød, revet | |
2 tsk. spidskommen | |
2 tsk. korianderfrø | |
2 tsk. kanel | |
2 tsk. gurkemeje | |
2 tsk. paprika | |
2 tsk. salt | |
1 tsk. sukker | |
2 dl græsk yoghurt | |
3 dl vand | |
Frisk koriander til pynt | |
Mango-raita |
|
1 agurk | |
1 mango | |
3 dl græsk yoghurt | |
3 spsk. olie | |
1 fed hvidløg, knust | |
1 tsk. spidskommen, knust | |
0.5 tsk. salt | |
0.5 tsk. chiliflager | |
0.5 bdt. mynte, finthakket |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Nalli goshtBrun lammeskankene grundigt af i fedtstoffet ved middelvarme i en ovnfast gryde |
2
Færdig
|
Skær løg og hvidløg i halvtynde skiver, riv ingefær groft, halvér tomater, snit chilier på langs |
3
Færdig
|
Fisk lammeskankene op og steg grøntsagerne i fedtstoffet, til alt væde er ved at være fordampet - små 10 minutter |
4
Færdig
|
Knus og bland alle krydderier og steg med sammen med grøntsagerne 2 minutter |
5
Færdig
|
Tilsæt yoghurt og vand, rør rundt og anbring lammeskankene i gryden - øs grøntsager og sovs hen over bedst muligt |
6
Færdig
|
Læg låg på gryden og steg videre i 2,5 timer i en 150 grader varm ovn |
7
Færdig
|
Pynt med hakket koriander ved servering |
8
Færdig
|
Mango-raitaRiv agurken og pres væden fra |
9
Færdig
|
Skræl mangoen og skær i små tern |
10
Færdig
|
Bland de øvrige ingredienser og rør agurk og mango i |
2 Comments Skjul kommentarer
lækker og smagfuld ret. Den vil jeg lave igen.
Kære Dorte
Tak for den søde anmeldelse! Vi bliver helt overstadige af at få ros (c:
Appetitlige hilsener fra Spicy Twist