Ingredienser
-
7 dl vand
-
300 g kartofler
-
250 g cherrytomater
-
150 g røde linser
-
20 g ingefær, revet
-
2 gulerødder
-
2 rødløg
-
2 fed hvidløg, knust
-
1 spsk. karry
-
1 tsk. spidskommen
-
1 tsk. korianderfrø
-
1 tsk. kardemomme
-
1 tsk. chiliflager
-
1 tsk. salt
-
Pynt
-
Koriander
Et par ord om vores opskrift
Smagen minder meget om den klassiske, indiske linseret daal, men der er lidt mere at tygge på i denne linsegryde – nemlig kartofler, gulerødder og tomater. Det er jo en hovedret, der er tale om her.
Gad vide, om det ikke er verdens nemmeste opskrift på en lækker vegetarret!? Du propper simpelt hen alle ingredienser ned i en gryde på én gang, koger i 25 minutter, og så er der serveret. Kan det blive nemmere?
Denne forenklede madlavningsteknik kaldes one pot, og er naturligvis opfundet af en amerikaner. Teknikken er smart af tre årsager: Først og fremmest er det nemt. Dernæst tager alle ingredienser god smag af hinanden og ender med at blive en harmonisk enhed. Og endelig skal du kun vaske én gryde af bagefter.
I denne linsegryde har vi brugt de milde, smagfulde og herligt billige røde linser. Du får masser af vitaminer og proteiner for ingen penge, og i modsætning til bønner har linser den klare fordel, at de ikke skal iblødsættes først. De skal bare koge en smule.
Rødløg er bedre end almindelige gule løg i denne ret, ganske enkelt fordi rødløg bliver hurtigt møre.
Linsegryde er en rund, rar himmerigsmundfuld, som alle kan lide. Ganske vist er der tale om en vegansk gryderet uden skyggen af animalske ingredienser, men de indiske krydderier gør retten så smagfuld, at også hardcore kødspisere kan være med her.
Vil du gøre lidt ekstra ud af det, kan du som tilbehør til linsegryde servere en indisk raita-salat og en pladefuld nybagte naan-brød.
Ingredienser
7 dl vand | |
300 g kartofler | |
250 g cherrytomater | |
150 g røde linser | |
20 g ingefær, revet | |
2 gulerødder | |
2 rødløg | |
2 fed hvidløg, knust | |
1 spsk. karry | |
1 tsk. spidskommen | |
1 tsk. korianderfrø | |
1 tsk. kardemomme | |
1 tsk. chiliflager | |
1 tsk. salt | |
Pynt |
|
Koriander |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær grøntsagerne i små tern, halvér tomaterne, knus krydderierne |
2
Færdig
|
Hæld alle ingredienser i en passende gryde og bring i kog |
3
Færdig
|
Kog 25 minutter ved lavt blus og under låg |
4
Færdig
|
Servér med friske korianderblade |