Opskrift: Den berømte indiske samosa
med kartoffel, ærter og karry

0 0
Opskrift: Den berømte indiske samosa

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Dej til samosa
200 g hvedemel
50 g græsk yoghurt
1 æg
4 spsk. olie
0.5 tsk. salt
Fyld
4 spsk. olie
1 løg
3 fed hvidløg
2 spsk. karry
1.5 tsk. salt
1 tsk. spidskommen, knust
1 tsk. korianderfrø, knust
0.5 tsk. chiliflager
450 g kogt kartoffel
200 g frosne fine ærter
5 stilke koriander
Æg til pensling
Indisk myntedressing
2.5 dl yoghurt
1 bdt. mynte, finthakket
1 fed hvidløg, knust
2 spsk. olie
1 spsk. citron
1 tsk. spidskommen, knust
0.5 tsk. salt

Fuldkommen vanedannende samosas til enhver lejlighed

Tilhører:
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Dej til samosa

  • Fyld

  • Indisk myntedressing

Et par ord om vores opskrift

Del

Duften trængte ind i værelset, langt før der blev banket på døren. Havde vi virkelig bestilt noget, der duftede så lækkert?

Spicy Twist overnattede for mange år siden på et lufthavnshotel i Delhi og bestilte en hurtig gang room service for at nå så meget søvn som muligt inden næste dags tidlige fly mod København.

Dengang var der ikke mange danskere, der spiste vegetarmad, heller ikke os, men vi havde hørt om disse særlige samosas og måtte da prøve dem, inden vi forlod Indien. En lille forret uden kød kunne vel ikke skade?

Sikke en fest! De labre samosas fyldt med krydret kartoffel, fine ærter og koriander stjal fuldkommen billedet fra resten af retterne, som vi i dag lykkeligt har glemt alt om.

Som dip til de skønne samosas fik vi en skål kølig myntedressing baseret på yoghurt. Den blev vi glade for, både fordi den smagte pragtfuldt, men også fordi de dampende varme samosas var temmelig stærke. Gosh, hvor vi guffede.

Spicy Twists udgave af de berømte indiske samosas er også en lille smule stærke. Ikke meget, bare nok til at gøre dem autentiske i smagen. Hvis dine gæster ikke bryder sig om styrke i maden, så drop chiliflagerne. Du får selvfølgelig også lige opskriften på en rigt indisk myntedressing.

Som dej til samosa kan du sagtens bruge butterdej eller filodej. Men Spicy Twists samosadej tager højst 5 minutter at ælte sammen, så det er der vel tid til?

Samosa er en populær hapser ved enhver lejlighed. Som forret, som let frokost, som tapas, som appetizer, på skovturen eller bare som en lækkerbisken i utide.

Ud af denne portion får du 8 pæne samosas. Lav gerne en større portion og frys ned, så du altid har en lille krydret frækkert til uventede gæster.

PS. I andre lande kalder man samosa for pirogger eller empanadas. Se Spicy Twists opskrifter på pirogger med grøntsagsfyld og chilenske empanadas med oksekød og æg.

Ingredienser

Antal personer:
Dej til samosa
200 g hvedemel
50 g græsk yoghurt
1 æg
4 spsk. olie
0.5 tsk. salt
Fyld
4 spsk. olie
1 løg
3 fed hvidløg
2 spsk. karry
1.5 tsk. salt
1 tsk. spidskommen, knust
1 tsk. korianderfrø, knust
0.5 tsk. chiliflager
450 g kogt kartoffel
200 g frosne fine ærter
5 stilke koriander
Æg til pensling
Indisk myntedressing
2.5 dl yoghurt
1 bdt. mynte, finthakket
1 fed hvidløg, knust
2 spsk. olie
1 spsk. citron
1 tsk. spidskommen, knust
0.5 tsk. salt
3 fra 13 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Ælt ingredienserne til dejen sammen, læg i en frysepose og stil køligt i mindst 30 minutter

2
Færdig

Varm olien op ved middelvarme i en gryde og steg finthakkede løg og hvidløg blanke - det tager små 10 minutter

3
Færdig

Tilsæt krydderier og steg med 1 minut

4
Færdig

Tag gryden af varmen og tilsæt
- moste kartofler
- frosne ærter
- grofthakket koriander inkl. stilke

5
Færdig

Del dejen i 8 stykker, som du ruller ud til 0.5 cm tynde firkanter (ca. 15 x 15 cm)

6
Færdig

Læg fyld på den ene halvdel af dejen og vend den anden halvdel hen over

7
Færdig

Tryk dejkanterne sammen med en gaffel

8
Færdig

Pensl samosas med sammenpisket æg og bag 15 minutter midt i en 200 grader varm ovn

9
Færdig

Rør ingredienser til myntedressing sammen, gerne 1 time før servering

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Ægte tyrkisk baklava
forrige
Opskrift: Ægte tyrkisk baklava
Opskrift: En sexet Pink Lady
næste
Opskrift: En sexet Pink Lady cocktail
Opskrift: Ægte tyrkisk baklava
forrige
Opskrift: Ægte tyrkisk baklava
Opskrift: En sexet Pink Lady
næste
Opskrift: En sexet Pink Lady cocktail

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here