Ingredienser
-
275 g mel
-
100 g sukker
-
80 g sirup
-
30 g ingefær, revet
-
1 dl olie
-
0.5 dl vand
-
3 nelliker, stødt
-
1 tsk. bagepulver
-
1 tsk. vaniljepulver
-
1 tsk. kanel
-
0.5 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
I de fleste engelsktalende lande kaldes ingefærkager for ginger nuts, i USA dog ginger snaps. Det er en klassisk småkage, som nydes til en kop te eller kaffe på alle tidspunkter af døgnet.
Før i tiden bagte man udelukkende ingefærkager, der indeholdt en solid klat smør. Siden er man heldigvis kommet i tanke om, at god olivenolie sagtens kan erstatte smør i de fleste sammenhænge. Heldigvis, siger vi – for olivenolie er meget, meget sundere end smør.
Krydringen af ingefærkager kan altid diskuteres. Vi foretrækker frisk ingefær, men du kan sagtens bruge 1-2 tsk. tørret ingefær i stedet. Nogle vil måske bruge muskatnød i stedet for nelliker, men vi går efter småkager med en lille smule kant.
I stedet for vand kan du snildt benytte en form for plantemælk (mandelmælk, havremælk, soyamælk) – eller komælk, hvis du er ligeglad med, om dine cookies er veganske.
Det samme gælder med sirup. For ikke-veganere vil honning fungere lige så godt.
Opbevar de afkølede ingefærkager i en lufttæt beholder, hvis du ikke spiser alle 30 på en gang.
Ingredienser
275 g mel | |
100 g sukker | |
80 g sirup | |
30 g ingefær, revet | |
1 dl olie | |
0.5 dl vand | |
3 nelliker, stødt | |
1 tsk. bagepulver | |
1 tsk. vaniljepulver | |
1 tsk. kanel | |
0.5 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør alting sammen |
2
Færdig
|
Form 30 kugler ud af grundportionen og rul dem flade på 2 stykker bagepapir |
3
Færdig
|
Bag ingefærkagerne 8-10 minutter midt i en 200 grader varm ovn |
4
Færdig
|
Lad småkagerne køle af uden for ovnen på den varme bageplade |