Ingredienser
-
Jordbæryoghurt
-
600 g jordbær
-
6 spsk. sukker
-
300 g græsk yoghurt
-
Kokosgranola
-
1 dl havregryn
-
1 dl mandler, grofthakket
-
1 dl kokosmel
-
3 spsk. honning
Et par ord om vores opskrift
Jordbæryoghurt er en af klassikerne fra supermarkedets kølemontre. Alle børn og barnlige sjæle elsker den bløde, søde yoghurt med den lette smag af jordbær. Især med noget knas på toppen.
Men mellem os sagt: Hvor mange jordbær skal vi gætte på, at der gemmer sig i den industrifremstillede yoghurt? Ikke særligt mange, vel…
Prøv at forestille dig, hvor meget bedre en hjemmelavet jordbæryoghurt smager, når du blander en portion græsk yoghurt med dobbelt så mange jordbær. Det er en helt ny oplevelse i munden, og kun ét ord kan beskrive den: MUMS!
Hjemmelavet jordbæryoghurt tager højst 10 minutter at lave. Du blender jordbærrene med lidt sukker og rører ud i den græske yoghurt. Finito, bambino.
Vi valgte at servere jordbæryoghurten i små glas, og for at give den et lidt funky look startede vi med at hælde en smule af de blendede jordbær I bunden af glassene. Herefter hældte vi jordbæryoghurten oveni.
Som drys på jordbæryoghurt kan du bruge kammerjunker, mysli, knuste makroner, whatever – eller du kan lave en lynhurtig kokosgranola med mandler, havregryn, honning og kokos. Det smager fortryllende og knaser dejligt.
Hjemmelavet jordbæryoghurt med kokosgranola er et sikkert hit på brunchbordet, til fødselsdagsmorgenmaden eller som dessert.
Du kan lave både jordbæryoghurten og granolaen dagen i forvejen, men drys først granolaen på yoghurten i sidste øjeblik før servering.
Ingredienser
Jordbæryoghurt |
|
600 g jordbær | |
6 spsk. sukker | |
300 g græsk yoghurt | |
Kokosgranola |
|
1 dl havregryn | |
1 dl mandler, grofthakket | |
1 dl kokosmel | |
3 spsk. honning |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Blend jordbær og sukker - gem evt. en smule af blandingen til serveringen |
2
Færdig
|
Rør de blendede jordbær i yoghurten |
3
Færdig
|
På en tør pande steger du havregryn og mandelstykker, til havregrynene begynder at blive let lysebrune |
4
Færdig
|
Tilsæt kokosmel og honning og steg med 1-2 minutter - hæld straks granolaen over på en flad tallerken, hvor den kan køle af i ét lag |
5
Færdig
|
Anret i pæne portionsglas med lidt blendede jordbær nederst, jordbæryoghurt ovenpå og et solidt drys kokosgranola på toppen |