Ingredienser
-
200 g smør, blødt
-
200 g sukker
-
4 æg
-
200 g hvedemel
-
1 tsk. bagepulver
-
1 tsk. kanel
-
1 tsk. kardemomme
-
5 nelliker, knust
-
20 g frisk ingefær, revet
-
100 g dadler
-
100 g tørrede abrikoser
-
100 g valnødder
-
100 g hasselnødder
-
Glasur
-
100 g flormelis
-
1 appelsin, den revne skal
-
lidt appelsinsaft
Et par ord om vores opskrift
Pludselig får vi lyst til en kage fyldt med tørret frugt, nødder, hyggelige krydderier og en rar glasur på toppen.
Den type kage hedder typisk en julekage, men vi spiste den altså med største fornøjelse over et par kølige gråvejrsdage i det tidlige forår. Okay, man siger jo også, at julen varer lige til påske. Jul eller ej, smagen fejler ikke noget – der er kun én ting at sige om dén: Ummenum.
I gamle dage kaldte man også kager af denne art for pund til pund-kager. Det gjorde man, fordi oldemor brugte et pund sukker, et pund mel og et pund smør i dejen. Princippet er det samme her, mængderne bare mere beherskede.
Vi foreslår en blanding af dadler, tørrede abrikoser, valnødder og hasselnødder – men kagen vil blive præcis lige så god, hvis du i stedet bruger figner, rosiner, mandler og paranødder. Du kan med andre ord putte de tørrede frugter og nødder i kagen, som du har mest lyst til.
Har du ikke frisk ingefær, kan du sagtens erstatte det med 2 tsk. tørret ingefær.
Denne julekage kan holde sig nogle dage i køleskabet. Det gør ikke spor, at den bliver en smule tør, for frugter, nødder, krydderier og glasur får kagen til at glide let ned alligevel.
Du kan overveje at servere et par kopper let krydret kaffe til.
Ingredienser
200 g smør, blødt | |
200 g sukker | |
4 æg | |
200 g hvedemel | |
1 tsk. bagepulver | |
1 tsk. kanel | |
1 tsk. kardemomme | |
5 nelliker, knust | |
20 g frisk ingefær, revet | |
100 g dadler | |
100 g tørrede abrikoser | |
100 g valnødder | |
100 g hasselnødder | |
Glasur |
|
100 g flormelis | |
1 appelsin, den revne skal | |
lidt appelsinsaft |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Pisk smør og sukker grundigt sammen |
2
Færdig
|
Pisk æg, mel og krydderier i sukkermassen |
3
Færdig
|
Hak tørret frugt og nødder groft og rør i dejen |
4
Færdig
|
Hæld dejen i en springform foret med bagepapir |
5
Færdig
|
Bag kagen 55 minutter på næstnederste rille i en 180 grader varm ovn |
6
Færdig
|
Afkøl kagen |
7
Færdig
|
Rør glasuren sammen og smør på kagen |