Opskrift: Julekage med frugt og nødder
- og appelsinglasur

0 0
Opskrift: Julekage med frugt og nødder

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
200 g smør, blødt
200 g sukker
4 æg
200 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. kanel
1 tsk. kardemomme
5 nelliker, knust
20 g frisk ingefær, revet
100 g dadler
100 g tørrede abrikoser
100 g valnødder
100 g hasselnødder
Glasur
100 g flormelis
1 appelsin, den revne skal
lidt appelsinsaft

Hvem siger, at man kun må spise julekage til jul?

Ingredienser

  • Glasur

Et par ord om vores opskrift

Del

Pludselig får vi lyst til en kage fyldt med tørret frugt, nødder, hyggelige krydderier og en rar glasur på toppen.

Den type kage hedder typisk en julekage, men vi spiste den altså med største fornøjelse over et par kølige gråvejrsdage i det tidlige forår. Okay, man siger jo også, at julen varer lige til påske. Jul eller ej, smagen fejler ikke noget – der er kun én ting at sige om dén: Ummenum.

I gamle dage kaldte man også kager af denne art for pund til pund-kager. Det gjorde man, fordi oldemor brugte et pund sukker, et pund mel og et pund smør i dejen. Princippet er det samme her, mængderne bare mere beherskede.

Vi foreslår en blanding af dadler, tørrede abrikoser, valnødder og hasselnødder – men kagen vil blive præcis lige så god, hvis du i stedet bruger figner, rosiner, mandler og paranødder. Du kan med andre ord putte de tørrede frugter og nødder i kagen, som du har mest lyst til.

Har du ikke frisk ingefær, kan du sagtens erstatte det med 2 tsk. tørret ingefær.

Denne julekage kan holde sig nogle dage i køleskabet. Det gør ikke spor, at den bliver en smule tør, for frugter, nødder, krydderier og glasur får kagen til at glide let ned alligevel.

Du kan overveje at servere et par kopper let krydret kaffe til.

Ingredienser

Antal personer:
200 g smør, blødt
200 g sukker
4 æg
200 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. kanel
1 tsk. kardemomme
5 nelliker, knust
20 g frisk ingefær, revet
100 g dadler
100 g tørrede abrikoser
100 g valnødder
100 g hasselnødder
Glasur
100 g flormelis
1 appelsin, den revne skal
lidt appelsinsaft
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Pisk smør og sukker grundigt sammen

2
Færdig

Pisk æg, mel og krydderier i sukkermassen

3
Færdig

Hak tørret frugt og nødder groft og rør i dejen

4
Færdig

Hæld dejen i en springform foret med bagepapir

5
Færdig

Bag kagen 55 minutter på næstnederste rille i en 180 grader varm ovn

6
Færdig

Afkøl kagen

7
Færdig

Rør glasuren sammen og smør på kagen

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Hjemmebagte rugkiks med kommen
forrige
Opskrift: Hjemmebagte rugkiks med kommen
Opskrift: Perlespelt-salat med bacon
næste
Opskrift: Perlespelt-salat med bacon
Opskrift: Hjemmebagte rugkiks med kommen
forrige
Opskrift: Hjemmebagte rugkiks med kommen
Opskrift: Perlespelt-salat med bacon
næste
Opskrift: Perlespelt-salat med bacon

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here