Opskrift: Kalvecuvette i ovn med lunt hvidløgssmør

0 0
Opskrift: Kalvecuvette i ovn med lunt hvidløgssmør

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 kalvecuvette, 1 kg
2 tsk. korianderfrø
2 tsk. salt
1 tsk. sort peber
Hvidløgssmør
100 g smør
2 spsk. persille
2 fed hvidløg

Ingredienser

  • Hvidløgssmør

Et par ord om vores opskrift

Del

Supermarkedet har ofte kalvecuvette på tilbud, og vi kan kun sige: Køb, køb, køb!

Kalvecuvette er en velsmagende udskæring, der er nem at have med at gøre. Vi har tilberedt rigtigt mange kalvecuvetter, og de er altid blevet perfekt møre og saftige.

Drivende saftigt kød med den lækreste “sovs”.

Læs mere om kalvecuvette i ovn med lunt hvidløgssmør efter opskriften.

Ingredienser

Antal personer:
1 kalvecuvette, 1 kg
2 tsk. korianderfrø
2 tsk. salt
1 tsk. sort peber
Hvidløgssmør
100 g smør
2 spsk. persille
2 fed hvidløg
3 fra 39 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Tag kalvecuvetten ud af køleskabet mindst 1 time før tilberedning og trim kødsiden for sener og fedt – rids fedtsiden let, men uden at skære ned i kødet

2
Færdig

Knus krydderierne og gnid pulveret ind i både kødet og fedtet – det skal marinere mindst 1 time, gerne meget længere

3
Færdig

Varm en pande godt igennem på middelhøj varme – brun først kalvecuvetten 5 minutter på fedtsiden, herefter 5 minutter på kødsiden

4
Færdig

Hvis panden ikke kan gå i ovnen, så læg kalvecuvetten i et ovnfast fad, som placeres på næstnederste rille i en 200 grader varm ovn

5
Færdig

Giv en steg på ca. 1 kg 30 minutter, hvis du ønsker den let rosa og saftig – tilpas stegetiden i forhold til kalvecuvettens vægt og dine ønsker til kødet – ved stegetermometer, se i teksten

6
Færdig

Lad stegen hvile 10-15 minutter på et spækkebræt med saftrille – den må ikke dækkes til

7
Færdig

Imens smelter du smørret, lader det boble af og tilsætter så finthakket persille og knust hvidløg, som skal sautere med 1 minut

8
Færdig

Skær kalvecuvetten i tynde skiver og hæld det lune hvidløgssmør over

Mere om Kalvecuvette i ovn med lunt hvidløgssmør

Når du tilbereder en kalvecuvette i ovn, er det altid en god idé lige at brune den godt af på panden først. Det giver den labre stegeskorpe på oversiden, som vi er mange, der holder af.

Herefter skal kalvecuvetten blot 30 minutter i ovnen, hvile i 10-15 minutter, og så er den klar til at skære ud. Og nej, der er ingen hokuspokus med udskæringen – bare skær tynde skiver på tværs af stegen.

Du kan nøjes med at krydre stegen med salt og peber, lige inden du smider den på panden. Men hvis du er på jagt efter ekstra velsmag, så tag cuvetten ud af køleskabet mindst 1 time inden tilberedning og gnid den i en blanding af knust korianderfrø, salt og peber. Dét er guf!

I stedet for sovs foreslår vi at overhælde den skiveskårne kalvecuvette med lunt hvidløgssmør. Dine gæster vil hvine af fryd. Og “sovsen” består såmænd bare af smeltet smør, knust hvidløg og finthakket persille.

Et par tips om kalvecuvette

  • Tag altid en steg ud af køleskabet mindst 1 time inden tilberedning, så den når at få stuetemperatur
  • Puds undersiden af kalvecuvetten af for sener og fedt, før du gnider den med krydderier på både kødside og fedtside
  • Bruger du stegetermometer, skal du gå efter en kernetemperatur på 52 grader (rosa-rød), 55 grader (let rosa, saftig) eller 58-60 grader (gennemstegt)
  • Stegen skal hvile mindst 10 minutter bagefter uden at være tildækket
  • Kalvecuvette er som regel så mør, at du bare kan nøjes med at udskære den som enhver anden steg – glem den særlige udskæringsmetode som ved en culotte

Vores kalvecuvette vejede 950 gram. Vi brunede den 5 minutter på hver side på en pande ved høj varme og satte herefter stegen direkte i en 200 grader varm ovn i 30 minutter. Bagefter hvilede den 10 minutter, og så kunne vi skære drivende saftige, englemøre skiver ud. Perfekt fredagsmad med eller uden gæster.

Som nemt tilbehør til kalvecuvette med lunt hvidløgssmør smager koldhævede flutes og bønnesalat med bacon og rødløg genialt.

Se vores opskrift på hvidløgsmarineret kalvecuvette på grill

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Høns i asparges (slankemad)
forrige
Opskrift: Høns i asparges (slankemad)
Portugisisk blækspruttesalat (salada de polvo)
næste
Opskrift: Portugisisk blækspruttesalat (salada de polvo)
Høns i asparges (slankemad)
forrige
Opskrift: Høns i asparges (slankemad)
Portugisisk blækspruttesalat (salada de polvo)
næste
Opskrift: Portugisisk blækspruttesalat (salada de polvo)

2 Comments Skjul kommentarer

Hej John

Det er muligt at printe fra en computer, men jeg kan godt se, at det ikke fungerer på mobilen, så det sætter jeg lige på ønskelisten. Tak for din feedback.

Appetitlige hilsener fra Spicy Twist

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here