Opskrift: Cremet vitello tonnato
med yoghurt i stedet for majonæse

0 0
Opskrift: Cremet vitello tonnato

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
500 g kalveinderlår
1 l vand
1 spsk. salt
2 tsk. allehånde
20 peberkorn, knust
Tunsovs
140 g tun, drænet vægt
4 ansjosfileter
3 spsk. olie
3 spsk. vand
2 spsk. græsk yoghurt
1 spsk. citronsaft
1 spsk. kapers
0.5 tsk. salt
Peber
Persille, kapers til pynt

Den skønneste italienske forret i en lidt sundere udgave

Ingredienser

  • Tunsovs

Et par ord om vores opskrift

Del

Piemonte-regionen i Italien har æren for mange pragtfulde smagsoplevelser, og en af de allerlækreste er vitello tonnato: Koldt kalvekød med tunsovs.

Kød og fisk i én ret kan måske lyde som en underlig kombination, men har du én gang prøvet en veltillavet vitello tonnato, er du fortabt. Det smager usandsynligt godt!

Du kan bruge alle mulige slags stegt eller kogt kalvekød som basis i vitello tonnato. Men hvorfor ikke snuppe det fedtfri inderlår, som bare skal simre en halv time. Det magre kød står fabelagtigt godt til den cremede tunsovs.

Sovsen må meget gerne indeholde tun, ansjoser og kapers. De fleste vælger så at supplere med æggeblommer og masser af olie – eller købemajonæse – men vi synes, sovsen bliver endnu lækrere med lidt mindre fedtstof. Ikke for slankeeffektens skyld, men fordi sovsen ikke behøver være så overvældende. Bare rolig, denne version med yoghurt er rigeligt cremet og smagfuld uden de rå mængder olie.

Vitello tonnato kan nydes både som forret og hovedret. I begge tilfælde er det ideelle tilbehør en god salat – fx italiensk tomatsalat – og friskbagt flutes eller ciabattabrød.

Servér gerne et glas let rødvin til.

Ingredienser

Antal personer:
500 g kalveinderlår
1 l vand
1 spsk. salt
2 tsk. allehånde
20 peberkorn, knust
Tunsovs
140 g tun, drænet vægt
4 ansjosfileter
3 spsk. olie
3 spsk. vand
2 spsk. græsk yoghurt
1 spsk. citronsaft
1 spsk. kapers
0.5 tsk. salt
Peber
Persille, kapers til pynt
5 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Kog kalveinderlår 30 minutter med vand og krydderier - og lad gerne kødet trække 30 minutter eller mere i suppen

2
Færdig

Blend alle ingredienser til tunsovsen med en blender eller stavblender

3
Færdig

Anret kødet i tynde skiver på et pænt fad, hæld tunsovsen over og pynt med persille og kapers

4
Færdig

Servér lun eller afkølet, men aldrig køleskabskold

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Hjemmelavet rødkål til jul og Mortens Aften
forrige
Opskrift: Hjemmelavet rødkål til jul og Mortens Aften
Opskrift: Horse’s Neck deluxe
næste
Opskrift: Horse’s Neck deluxe
Opskrift: Hjemmelavet rødkål til jul og Mortens Aften
forrige
Opskrift: Hjemmelavet rødkål til jul og Mortens Aften
Opskrift: Horse’s Neck deluxe
næste
Opskrift: Horse’s Neck deluxe

Tilføj Din Kommentar