Ingredienser
-
800 g kalvecuvette
-
1 spsk. olivenolie
-
salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Irma havde tilbud på kalvecuvette, og det er jo en pragtfuld udskæring. Smagfuld, saftig og mør – hvis den behandles ordentligt. Det har vi før praktiseret med stort held, hvor cuvetten blev dyppet godt og grundigt i en hvidløgsmarinade og bagefter stegt forsvarligt ude på Weber-grillen. Mums!
Se opskriften på hvidløgsmarineret kalvecuvette på grill
På Irma-pakningen stod, at man skal brune kalvecuvetten af på en pande eller ved 225 grader i ovnen og herefter stege den færdig ved 160 grader. I 60 minutter! Når kræet så hives ud af ovnen, skal det jo stå og trække mindst 10-15 minutter. Så skal man følge Irmas anvisninger, vil det altså tage godt halvanden time at tilberede en kalvecuvette. Wow!?
Og så gik vi naturligvis i tænkeboks. Hmmm………….
Sådan en kalvecuvette kan jo med lidt god vilje godt ligne et andebryst i overstørrelse. Og så var det, vi kom i tanker om den gode, gamle 10 10 10-metode, som man bruger til andebryst. 10 minutters stegning på fedtsiden på en hed pande, 10 minutters stegning på kødsiden, 10 minutters hvile. Bum! Resultatet er altid perfekt.
Se vores opskrift på stegt andebryst lo mein – med 10 10 10-metoden
Kalvecuvetten, der vejede 800 gram, er naturligvis en del større end et andebryst, men så kan jo bare lægge ekstra tid til. Voilà – 15 15 15-metoden er født:
- 15 minutters stegning på fedtsiden på en middelvarm pande (med låg på)
- 15 minutters stegning på kødsiden (med låg på)
- 15 minutters hvile (uden låg)
Tjek billedet: Kødet blev perfekt rosa og saftigt. Og i forhold til Irmas opskrift er tidsforbruget halveret! En lettere og hurtigere måde at lave kalvecuvette på skal du lede længe efter.
Når du skal skære stegen ud, så vend den på hovedet. På undersiden kan du se, hvordan kødfibrene løber. Udskæring af en cuvette eller culotte handler i al sin gribende enkelhed om, at du skærer på tværs af kødfibrene; så bliver kødet mørt og venligt.
Som tilbehør til den pandestegte kalvecuvette kan varmt anbefales ovnbagte sesamkartofler og en sydamerikansk tomatsalsa.
Ingredienser
800 g kalvecuvette | |
1 spsk. olivenolie | |
salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Tag kødet ud af køleskabet 1 time, inden det skal steges |
2
Færdig
|
Fjern den hvide sene, der sidder på undersiden af kalvecuvetten |
3
Færdig
|
Varm en pande op ved middelvarme og smør olien ud |
4
Færdig
|
Anbring stegen med fedtsiden nedad, læg låg på panden og giv kødet 15 minutter |
5
Færdig
|
Vend stegen, læg låg på panden og giv kødet 15 minutter |
6
Færdig
|
Tag låget af panden, skru op for varmen og brun kødet hurtigt på alle sider – pas på; det sprøjter |
7
Færdig
|
Krydr godt med salt og peber |
8
Færdig
|
Lad stegen hvile 10-15 minutter på den varme pande |
9
Færdig
|
Skær kødet ud i tynde skiver på tværs af kødfibrene (de er synlige på undersiden af stegen) |