Opskrift: Stegt andebryst Lo Mein
med nudler, grøntsager og lækker sauce

0 0
Opskrift: Stegt andebryst Lo Mein

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
2 andebryster
Salt, peber
400 g ægnudler
Grøntsager
1 broccoli
2 gulerødder
2 rødløg
2 fed hvidløg
Lo Mein-sauce
2 dl kyllingebouillon
4 spsk. hoisinsauce
4 spsk. soya
2 spsk. olivenolie
2 spsk. majsstivelse

Lo Mein er ekstremt populær fastfood over there in the US of A

Ingredienser

  • Grøntsager

  • Lo Mein-sauce

Et par ord om vores opskrift

Del

For at starte med andebrystet, så er det tilberedt efter den ufejlbarlige 10/10/10-metode, som giver kødet præcis den varme, det har behov for – det bliver hverken for rødt eller for tørt, bare saftigt og godt.

10/10/10-metoden er så nem som at klø sig i nakken: På en varm pande giver du andebrystet, der er krydret grundigt med salt og peber, 10 minutter på skindsiden og 10 minutter på kødsiden. Herefter skal andebrystet hvile 10 minutter utildækket, før du skærer det i tynde skiver. Kan det være lettere?

Se også vores opskrifter på stegt andebryst med eksotisk rødkålssalat og sprængt andebryst med æblepeberrod 

De mumsede nudler med sprøde grøntsager og en lækker sauce, som andebrystet placeres på, hedder Lo Mein.

Lo Mein betyder omrørte nudler på kinesisk. I vores del af verden er retten nok bedst kendt fra USA, hvor det er blandt det mest populære fastfood fra kinesiske takeaway-restauranter.

De bløde nudler og de sprøde grøntsager, der er fedtet godt ind i en cremet salt-sødlig sauce, er ganske enkelt helt uimodståeligt.

Nudlerne skal helst være de gullige ægnudler, som bare lige skal koges et par minutter, før de kan vendes i grøntsager og sovs. I en snæver vending kan du også bruge ganske almindelige spaghettier.

Grøntsagerne kan være alt mellem himmel og jord, bare de kan blive relativt møre på få minutter. Fx broccoli skåret i små stykker & buketter, gulerødder i tynde stave, rødløg i smalle både, fintsnittet hvidløg … men forårsløg, peberfrugter, sukkerærter, kål osv. er lige så fint.

I Lo Mein-saucen indgår blandt andet bouillon, soya og hoisinsauce. Hoisinsauce fås i velassorterede supermarkeder og asiatiske fødevarebutikker – og kan eventuelt erstattes af østerssauce, som fås de samme steder. Smagen er lidt salt, lidt sød, konsistensen er cremet.

Se også vores opskrift på Kylling Lo Mein

0/5 (0 Reviews)

Ingredienser

Antal personer:
2 andebryster
Salt, peber
400 g ægnudler
Grøntsager
1 broccoli
2 gulerødder
2 rødløg
2 fed hvidløg
Lo Mein-sauce
2 dl kyllingebouillon
4 spsk. hoisinsauce
4 spsk. soya
2 spsk. olivenolie
2 spsk. majsstivelse

Sådan gør du

1
Færdig

Krydr andebrysterne med salt og peber – varm en pande godt op og skru ned på middelvarme – steg 10 minutter på skindsiden, herefter 10 minutter på kødsiden – lad hvile 10 minutter på en tallerken, før du skærer i tynde skiver

2
Færdig

Kog nudlerne efter anvisningerne på pakken

3
Færdig

Rør Lo Mein-saucen sammen i en lille skål

4
Færdig

Skær grøntsagerne tyndt ud, skru op for blusset og steg ca. 5 minutter i andefedtet på panden (evt. tilsat ekstra olie?) - der skal stadig være bid i grøntsagerne

5
Færdig

Hæld de kogte nudler og saucen ned til grøntsagerne, rør rundt og steg 1-2 minutter, til saucen størkner og klæber til nudler og grøntsager

6
Færdig

Pynt med tynde skiver andebryst

7
Færdig

Servér rygende varmt

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.300 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Vegetarisk-spaghetti-med-kødsovs-med-Quorn
forrige
Opskrift: Vegetarisk spaghetti med kødsovs
vegansk-blomkaalspizza
næste
Opskrift: Vellykket vegansk blomkålspizza
Vegetarisk-spaghetti-med-kødsovs-med-Quorn
forrige
Opskrift: Vegetarisk spaghetti med kødsovs
vegansk-blomkaalspizza
næste
Opskrift: Vellykket vegansk blomkålspizza

Tilføj Din Kommentar