Ingredienser
-
Dej
-
125 g blødt smør
-
350 g sukker
-
400 g mel
-
2 tsk. natron
-
3 dl kærnemælk
-
2 dl appelsinsaft
-
2 spsk. kanel
-
10 kardemommekapsler, de knuste korn
-
4 nelliker, knust
-
Kaffeglasur
-
50 g blødt smør
-
250 g flormelis
-
4 spsk. vand
-
1 spsk. kakao
-
2 tsk. frysetørret kaffe
-
1 appelsin, den revne skal
Et par ord om vores opskrift
Kanelkage er en kendt og elsket klassiker på de danske kaffeborde. Den skal være sød, blød, saftig og svampet. Gerne en smule krydret, med et frisk strejf af appelsin.
I denne opskrift bruger vi natron som hævemiddel. Det kræver, at der samtidig er et surmælksprodukt (her med kærnemælk) eller fx citron i dejen. Hvis du kun har bagepulver tilbage i skuffen, skal der bruges dobbelt så meget for at opnå samme hæveeffekt.
Er du ikke så vild med smagen af kaffe, kan du erstatte pulverkaffen i kaffeglasuren med en spiseskefuld ekstra kakao.
Ingredienser
Dej |
|
125 g blødt smør | |
350 g sukker | |
400 g mel | |
2 tsk. natron | |
3 dl kærnemælk | |
2 dl appelsinsaft | |
2 spsk. kanel | |
10 kardemommekapsler, de knuste korn | |
4 nelliker, knust | |
Kaffeglasur |
|
50 g blødt smør | |
250 g flormelis | |
4 spsk. vand | |
1 spsk. kakao | |
2 tsk. frysetørret kaffe | |
1 appelsin, den revne skal |
Sådan gør du
1
Færdig
|
DejRør alle ingredienser sammen og hæld i en stor, smurt form |
2
Færdig
|
Bag 30-45 minutter i en 200 grader varm ovn afhængigt af kagens tykkelse |
3
Færdig
|
KaffeglasurRør alle ingredienser sammen og fordel over kagen, mens den endnu er en smule lun |