Ingredienser
-
1.5 dl mælk
-
20 g gær
-
2 æg
-
100 g blødt smør
-
4 spsk. sukker
-
8 kardemommekapsler, de knuste korn
-
325 g mel
Et par ord om vores opskrift
Dejen til dette kardemommebrød er egentlig en slags kagedej, så brødet smager som en blanding af brød og kage. Lige den slags brød, der egner sig til at ligge under et tykt lag honning, syltetøj, peanutbutter eller pålægschokolade.
Brødet er utroligt let at lave, skal bare røres sammen lynhurtigt og kræver hverken hævning eller æltning. 5-10 minutters forarbejde og en lille halv times bagning, så har du friskbagt brød. Til gengæld er det også meget porøst i sin krumme.
Ved at justere på sukkermængden kan du regulere, om brødet skal være mere eller mindre kageagtigt. Den foreslåede mængde sukker giver et brød med en moderat sødme. Du kan tilføje en håndfuld rosiner for at forvandle dit kardemommebrød til noget, der minder om en stor fødselsdagsbolle med rosiner.
Ingredienser
1.5 dl mælk | |
20 g gær | |
2 æg | |
100 g blødt smør | |
4 spsk. sukker | |
8 kardemommekapsler, de knuste korn | |
325 g mel |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør gæren ud i mælken |
2
Færdig
|
Pisk æg, smør og krydderier sammen |
3
Færdig
|
Rør alle ingredienser sammen til en flydende dej |
4
Færdig
|
Skrab dejen ud i en springform foret med bagepapir |
5
Færdig
|
Bag brødet 25 minutter i en 200 grader varm ovn |