Ingredienser
-
Karrysild
-
3 marinerede sildefileter
-
1 spsk. sildelage
-
1 spsk. karry
-
1 rødløg
-
Æggesalat
-
4 æg
-
4 spsk. cremefraiche
-
2 spsk. majonæse
-
0.75 spsk. karry
-
0.5 tsk. salt
-
1 bæger karse
-
Dildsild
-
3 marinerede sildefileter
-
1 bdt. dild
-
2 skalotteløg
-
0.5 agurk
-
1 spsk. æbleeddike
-
1 spsk. sukker
-
100 g cremefraiche 38%
-
1 citron, den revne skal
-
Tomatsild
-
3 kryddersildefileter
-
1 spsk. paprika
-
2 spsk. tomatpuré
-
1 spsk. æbleeddike
-
1 spsk. brun farin
-
0.5 fennikel
-
0.5 æble
-
1 spsk. sukker
Et par ord om vores opskrift
En ordentlig dansk frokost starter altid med sild. Gerne flere slags sild. Danmark er jo en fiskerination, hvis velstand fra gammel tid baserer sig på store sildefangster, så sild har i hundredvis af år været en vigtig del af vores kost.
Ud over at smage godt og være sundt har sild en meget stor fordel, som man ikke skal underkende i forbindelse med julefrokosten, påskefrokosten og søndagsfrokosten: Sild kræver en snaps eller to, så den atter kommer ud at svømme – og så stiger humøret som bekendt.
I stedet for at stille skåle med sild på bordet kan det varmt anbefales at anrette en sildetallerken til hver af gæsterne, som står på bordet, når gæsterne kommer. Så kan alle lige få stillet den værste sult, inden det bliver tid til de øvrige frokostretter.
Her kommer et forslag til tre meget forskellige, spændende sildevarianter, som gør sig godt sammen på en sildetallerken. En gul, en grøn og en rød:
- Karrysild med æggesalat og karse
- Dildsild med agurk og cremefraiche
- Tomatsild med fennikel og æble
Alle tre slags sild er nemme at lave og kræver stort set ingen forberedelse. Det vigtigste er bare, at du køber nogle glas sild af en ordentlig kvalitet.
Til karrysild og dildsild skal du bruge almindelige, marinerede sild. Til tomatsilden egner kryddersild sig bedst. Hvis du har mod på det, kan du lave dine egne kryddersild.
Ingen tvivl om, at sildemadderne smager allerbedst på et godt hjemmebagt rugbrød. Det er heldigvis heller ikke spor svært at lave.
NB: Målene i de tre sildeopskrifter rækker til 4 personer, hvis du kun serverer én af sildene – eller 6 personer, hvis du serverer alle tre slags sild.
Ingredienser
Karrysild |
|
3 marinerede sildefileter | |
1 spsk. sildelage | |
1 spsk. karry | |
1 rødløg | |
Æggesalat |
|
4 æg | |
4 spsk. cremefraiche | |
2 spsk. majonæse | |
0.75 spsk. karry | |
0.5 tsk. salt | |
1 bæger karse | |
Dildsild |
|
3 marinerede sildefileter | |
1 bdt. dild | |
2 skalotteløg | |
0.5 agurk | |
1 spsk. æbleeddike | |
1 spsk. sukker | |
100 g cremefraiche 38% | |
1 citron, den revne skal | |
Tomatsild |
|
3 kryddersildefileter | |
1 spsk. paprika | |
2 spsk. tomatpuré | |
1 spsk. æbleeddike | |
1 spsk. brun farin | |
0.5 fennikel | |
0.5 æble | |
1 spsk. sukker |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Karrysild med æggesalatSkær de marinerede sild i passende stykker, rør lidt af sildelagen med karry og vend sildene heri |
2
Færdig
|
DildsildSkær de marinerede sild i passende stykker, hak halvdelen af dilden fint og bland med lidt sildelage – vend sildene heri |
3
Færdig
|
TomatsildSkær kryddersilden i passende stykker, rør lidt af sildelagen med paprika og vend sildene heri |