Opskrift: Karrrysild, dildsild og tomatsild
på hjemmebagt rugbrød

0 0
Opskrift: Karrrysild, dildsild og tomatsild

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Karrysild
3 marinerede sildefileter
1 spsk. sildelage
1 spsk. karry
1 rødløg
Æggesalat
4 æg
4 spsk. cremefraiche
2 spsk. majonæse
0.75 spsk. karry
0.5 tsk. salt
1 bæger karse
Dildsild
3 marinerede sildefileter
1 bdt. dild
2 skalotteløg
0.5 agurk
1 spsk. æbleeddike
1 spsk. sukker
100 g cremefraiche 38%
1 citron, den revne skal
Tomatsild
3 kryddersildefileter
1 spsk. paprika
2 spsk. tomatpuré
1 spsk. æbleeddike
1 spsk. brun farin
0.5 fennikel
0.5 æble
1 spsk. sukker

Lækre sildevarianter til julefrokosten, påskefrokosten og søndagsfrokosten

Ingredienser

  • Karrysild

  • Æggesalat

  • Dildsild

  • Tomatsild

Et par ord om vores opskrift

Del

En ordentlig dansk frokost starter altid med sild. Gerne flere slags sild. Danmark er jo en fiskerination, hvis velstand fra gammel tid baserer sig på store sildefangster, så sild har i hundredvis af år været en vigtig del af vores kost.

Ud over at smage godt og være sundt har sild en meget stor fordel, som man ikke skal underkende i forbindelse med julefrokosten, påskefrokosten og søndagsfrokosten: Sild kræver en snaps eller to, så den atter kommer ud at svømme – og så stiger humøret som bekendt.

I stedet for at stille skåle med sild på bordet kan det varmt anbefales at anrette en sildetallerken til hver af gæsterne, som står på bordet, når gæsterne kommer. Så kan alle lige få stillet den værste sult, inden det bliver tid til de øvrige frokostretter.

Her kommer et forslag til tre meget forskellige, spændende sildevarianter, som gør sig godt sammen på en sildetallerken. En gul, en grøn og en rød:

  1. Karrysild med æggesalat og karse
  2. Dildsild med agurk og cremefraiche
  3. Tomatsild med fennikel og æble

Alle tre slags sild er nemme at lave og kræver stort set ingen forberedelse. Det vigtigste er bare, at du køber nogle glas sild af en ordentlig kvalitet.

Til karrysild og dildsild skal du bruge almindelige, marinerede sild. Til tomatsilden egner kryddersild sig bedst. Hvis du har mod på det, kan du lave dine egne kryddersild.

Ingen tvivl om, at sildemadderne smager allerbedst på et godt hjemmebagt rugbrød. Det er heldigvis heller ikke spor svært at lave.

NB: Målene i de tre sildeopskrifter rækker til 4 personer, hvis du kun serverer én af sildene – eller 6 personer, hvis du serverer alle tre slags sild.

Ingredienser

Antal personer:
Karrysild
3 marinerede sildefileter
1 spsk. sildelage
1 spsk. karry
1 rødløg
Æggesalat
4 æg
4 spsk. cremefraiche
2 spsk. majonæse
0.75 spsk. karry
0.5 tsk. salt
1 bæger karse
Dildsild
3 marinerede sildefileter
1 bdt. dild
2 skalotteløg
0.5 agurk
1 spsk. æbleeddike
1 spsk. sukker
100 g cremefraiche 38%
1 citron, den revne skal
Tomatsild
3 kryddersildefileter
1 spsk. paprika
2 spsk. tomatpuré
1 spsk. æbleeddike
1 spsk. brun farin
0.5 fennikel
0.5 æble
1 spsk. sukker
5 fra 3 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Karrysild med æggesalat

Skær de marinerede sild i passende stykker, rør lidt af sildelagen med karry og vend sildene heri
Sæt æggene over i koldt vand – giv dem 7 minutter, fra vandet koger – fisk dem op af vandet og lad hvile i 3 minutter, før du piller dem
Rør cremefraiche, majonæse, karry og salt sammen
Skær æggene i grove tern med en skarp kniv og rør i dressingen
Rør det meste karse i æggesalaten, men gem lidt til pynt
Anret sildemadderne ved at lægge de karrymarinerede sild på rugbrød, læg tynde skiver rødløg ovenpå og slut af med en god spiseskefuld æggesalat og et drys karse

2
Færdig

Dildsild

Skær de marinerede sild i passende stykker, hak halvdelen af dilden fint og bland med lidt sildelage – vend sildene heri
Skær skalotteløg og agurk helt tyndt, gerne på juliennejern og vend med eddike og sukker – lad marinere mindst 20 minutter
Anret sildemadderne ved at lægge de dildmarinerede sild på rugbrød, læg skalotteløg og agurk ovenpå og slut af med en stribe cremefraiche og resten af den finthakkede dild & finthakket citronskal

3
Færdig

Tomatsild

Skær kryddersilden i passende stykker, rør lidt af sildelagen med paprika og vend sildene heri
Rør en tomatcreme af tomatpuré, eddike og brun farin
Skær fennikel og æble helt tyndt, gerne på juliennejern, hak fint og vend med eddike og sukker – lad marinere mindst 20 minutter
Anret sildemadderne ved at lægge de paprikamarinerede sild på rugbrød, smør et lag tomatcreme ovenpå og slut af med et solidt drys marineret fennikel og æble

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Jule-canneloni-med-confiterede-svinekæber
forrige
Opskrift: Jule-cannelloni med confiterede svinekæber
næste
Opskrift: Gammeldags kogt oksebryst
Jule-canneloni-med-confiterede-svinekæber
forrige
Opskrift: Jule-cannelloni med confiterede svinekæber
næste
Opskrift: Gammeldags kogt oksebryst

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here