Opskrift: Gammeldags kogt oksebryst
med stuvede vintergrøntsager

0 0
Opskrift: Gammeldags kogt oksebryst

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Kødet
1.5 kg oksebryst
1 løg
5 laurbærblade
10 peberkorn, knust
1 spsk. salt
2 tsk. timian
1 tsk. sukker
Stuvede grøntsager
1 L suppe
300 g kartofler
0.5 selleri
3 gulerødder
2 porrer
1 bdt. persille
Jævning
40 g smør
4 spsk. mel

Mørt og saftigt kød med det skønneste tilbehør

Ingredienser

  • Kødet

  • Stuvede grøntsager

  • Jævning

Et par ord om vores opskrift

Del

Der er ikke mange udskæringer på koen, der smager bedre end brystkødet. Det er perfekt fedtmarmoreret og fyldt med god smag, og kogningen af det lækre kød resulterer i en helt fantastisk suppe.

Ofte bruges udskæringen som sprængt oksebryst, der serveres med kartofler og peberrodssovs. Sprængt oksebryst er også populært pålæg ved bedre frokoster.

Oksebrystet er en hård muskel, der kræver lang tilberedningstid, før det er mørt. En god tommelfingerregel er 2 timers kogetid og (mindst) 30 minutters trækketid. Men sværere er det altså heller ikke. Du skal bare starte i god tid.

Fremgangsmåden er enkel: Sæt oksebrystet over i koldt vand, der akkurat dækker. Når vandet koger, skummer du det fri for urenheder og tilsætter krydderier. Nu skal kødet bare stå og småsimre 2 timer under låg, hvorefter du slukker for blusset og lader oksebrystet stå og trække en halv time eller mere.

Gammeldags kogt oksebryst giver en pragtfuld kødsuppe, som du sagtens kan bruge til oksekødssuppe. Ønsker du suppen endnu kraftigere, koger du oksebrystet sammen med et par kraftben.

Men den gode suppe kan også bruges som basis i en stuvning. Kog et par håndfulde vintergrøntsager i suppen og jævn den med en smørbolle, så får du det skønneste tilbehør til det møre oksebryst.

I stedet for at servere oksebrystet i skiver med fedtkant, som man gjorde i gamle dage, ser det mere elegant ud at skære kødet ud i kraftige klodser, som er befriet for fedt.

Øl smager altid godt til kogt oksebryst. Ønsker du at servere vin, skal det være en kraftig sag som Zinfandel, Ripasso, Cote du Rhone, Chateauneuf-du-Pape.

0/5 (0 Reviews)

Ingredienser

Antal personer:
Kødet
1.5 kg oksebryst
1 løg
5 laurbærblade
10 peberkorn, knust
1 spsk. salt
2 tsk. timian
1 tsk. sukker
Stuvede grøntsager
1 L suppe
300 g kartofler
0.5 selleri
3 gulerødder
2 porrer
1 bdt. persille
Jævning
40 g smør
4 spsk. mel

Sådan gør du

1
Færdig

Sæt kødet over i vand, der lige dækker – når kødet koger, skummes vand frit for urenheder

2
Færdig

Tilsæt hakket løg og krydderier – lad kødet småsimre under låg i 2 timer – lad trække mindst 30 minutter yderligere i suppen

3
Færdig

Ved servering kan du enten skære kødet i skiver eller i kraftige klodser, som er befriet for fedt

4
Færdig

Mål suppe af til stuvningen

5
Færdig

Snit kartofler, selleri og gulerødder i fine tern og kog 10 minutter i suppen

6
Færdig

Skær porrer i ½ cm tykke skiver og kog 2 minutter sammen med de øvrige grøntsager

7
Færdig

Ælt smør og mel sammen til en smørbolle – dump bollen ned til grøntsagerne og lad den opløse sig under omrøring – kog yderligere 2 minutter

8
Færdig

Tag stuvningen af ilden, rør finthakket persille i og servér straks

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.300 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

forrige
Opskrift: Karrrysild, dildsild og tomatsild
næste
Opskrift: Hurtighævet grydebrød
forrige
Opskrift: Karrrysild, dildsild og tomatsild
næste
Opskrift: Hurtighævet grydebrød

Tilføj Din Kommentar