Ingredienser
-
Mos
-
1 kg kartofler, i grove stykker
-
2 dl kogevand
-
4 spsk. cremefraiche 38%
-
2 æggeblommer
-
2 spsk. olivenolie
-
1 lille spsk. salt
-
0.5 muskatnød, revet
-
Knas
-
75 g hasselnødder, groft hakket
-
1 fed hvidløg, knust
-
0.25 tsk. chiliflager
-
0.25 tsk. salt
-
1 spsk. olivenolie
Et par ord om vores opskrift
Kartoffelmos… Jamen, er det ikke bare noget med kartofler, smør og æggeblommer? Jow da, det er faktisk lige ud ad landevejen (især hvis du foretrækker, at alt altid smager som det plejer).
Men her kommer en opskrift, som giver den gammeldags kartoffelmos et knasende twist. Med ristede hasselnødder, hvidløg, chili, muskatnød og lidt cremefraiche i stedet for mælk.
Hvem siger, at det ikke må være sjovt at spise kartoffelmos?
Du kan bruge mosen til al slags stegt kød, gerne med en sprød salat til
Ingredienser
Mos |
|
1 kg kartofler, i grove stykker | |
2 dl kogevand | |
4 spsk. cremefraiche 38% | |
2 æggeblommer | |
2 spsk. olivenolie | |
1 lille spsk. salt | |
0.5 muskatnød, revet | |
Knas |
|
75 g hasselnødder, groft hakket | |
1 fed hvidløg, knust | |
0.25 tsk. chiliflager | |
0.25 tsk. salt | |
1 spsk. olivenolie |
Sådan gør du
1
Færdig
|
MosKog kartoflerne møre |
2
Færdig
|
Hæld vandet fra, men gem det indtil videre |
3
Færdig
|
Blend de øvrige ingredienser i |
4
Færdig
|
Justér med kogevand, til konsistensen er cremet og lækker |
5
Færdig
|
KnasSteg alle ingredienser gyldne i olien |
6
Færdig
|
Drys over mosen og servér rygende varm |