Opskrift: Kartoffelsalat med dildmayo
- og glaskål

0 0
Opskrift: Kartoffelsalat med dildmayo

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1.2 kg kartofler, kogte
1 glaskål
2 skalotteløg
Dildmayo
1 æg
2 dl olie
1 tsk. god eddike
1 tsk. dijonsennep
0.25 tsk. salt
1 spsk. citronsaft
1 bdt. dild

Mumset kartoffelsalat med et diskret crunch

Ingredienser

  • Dildmayo

Et par ord om vores opskrift

Del

En rigtig gammeldags kartoffelsalat, som mormor lavede den, skal naturligvis være rørt med en god majonæse. Og ved du, hvad den bedste mayo er? Det er dén, du selv laver!

Åh nej, tænker du, majonæse er sådan noget med at piske løs i en skål med æggeblommer og olie, til man er træt i armen, og så ender det altid med, at den skiller til sidst alligevel.

Tro om igen. Hvis du har en stavblender, kan denne metode nærmest ikke gå galt – og det tager højst 2 minutter. Hemmeligheden er at bruge hele ægget, både blomme og hvide, hælde resten af ingredienserne over og stikke den snurrende stavblender ned midt i det hele. Bum, så har du majonæse.

I denne kartoffelsalat bruger vi dild som smagsgiver. Desuden skal der finthakket skalotteløg og små tern af glaskål i. Glaskålen giver kartoffelsalaten et diskret crunch, men du kan næsten ikke smage den. I stedet for glaskål kan du sagtens bruge små tern af gulerødder, majroe eller agurk.

Kartoffelsalat med dildmayo er perfekt tilbehør til frikadeller, til al slags fisk og naturligvis til stegt kylling. Prøv fx den mundvandsdrivende hvidløgskylling.

Ingredienser

Antal personer:
1.2 kg kartofler, kogte
1 glaskål
2 skalotteløg
Dildmayo
1 æg
2 dl olie
1 tsk. god eddike
1 tsk. dijonsennep
0.25 tsk. salt
1 spsk. citronsaft
1 bdt. dild
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Skær kartofler i skiver eller mundrette stykker

2
Færdig

Skær glaskål i små tern og hak skalotteløg fint

3
Færdig

Dildmayo

Hæld æg først og dernæst olie, eddike, sennep og salt i en røreskål

4
Færdig

Stil stavblenderen i røreskålen og blend, indtil konsistensen er perfekt

5
Færdig

Rør citronsaft og finthakket dild i mayoen

6
Færdig

Bland grøntsager og mayo og stil køligt mindst 30 minutter før servering

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Shakshuka - israelsk morgenmad
forrige
Opskrift: Shakshuka – israelsk morgenmad
Opskrift: Fennikelsalat med feta
næste
Opskrift: Fennikelsalat med feta
Opskrift: Shakshuka - israelsk morgenmad
forrige
Opskrift: Shakshuka – israelsk morgenmad
Opskrift: Fennikelsalat med feta
næste
Opskrift: Fennikelsalat med feta

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here