Ingredienser
-
1.2 kg kartofler, kogte
-
1 glaskål
-
2 skalotteløg
-
Dildmayo
-
1 æg
-
2 dl olie
-
1 tsk. god eddike
-
1 tsk. dijonsennep
-
0.25 tsk. salt
-
1 spsk. citronsaft
-
1 bdt. dild
Et par ord om vores opskrift
En rigtig gammeldags kartoffelsalat, som mormor lavede den, skal naturligvis være rørt med en god majonæse. Og ved du, hvad den bedste mayo er? Det er dén, du selv laver!
Åh nej, tænker du, majonæse er sådan noget med at piske løs i en skål med æggeblommer og olie, til man er træt i armen, og så ender det altid med, at den skiller til sidst alligevel.
Tro om igen. Hvis du har en stavblender, kan denne metode nærmest ikke gå galt – og det tager højst 2 minutter. Hemmeligheden er at bruge hele ægget, både blomme og hvide, hælde resten af ingredienserne over og stikke den snurrende stavblender ned midt i det hele. Bum, så har du majonæse.
I denne kartoffelsalat bruger vi dild som smagsgiver. Desuden skal der finthakket skalotteløg og små tern af glaskål i. Glaskålen giver kartoffelsalaten et diskret crunch, men du kan næsten ikke smage den. I stedet for glaskål kan du sagtens bruge små tern af gulerødder, majroe eller agurk.
Kartoffelsalat med dildmayo er perfekt tilbehør til frikadeller, til al slags fisk og naturligvis til stegt kylling. Prøv fx den mundvandsdrivende hvidløgskylling.
Ingredienser
1.2 kg kartofler, kogte | |
1 glaskål | |
2 skalotteløg | |
Dildmayo |
|
1 æg | |
2 dl olie | |
1 tsk. god eddike | |
1 tsk. dijonsennep | |
0.25 tsk. salt | |
1 spsk. citronsaft | |
1 bdt. dild |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær kartofler i skiver eller mundrette stykker |
2
Færdig
|
Skær glaskål i små tern og hak skalotteløg fint |
3
Færdig
|
DildmayoHæld æg først og dernæst olie, eddike, sennep og salt i en røreskål |
4
Færdig
|
Stil stavblenderen i røreskålen og blend, indtil konsistensen er perfekt |
5
Færdig
|
Rør citronsaft og finthakket dild i mayoen |
6
Færdig
|
Bland grøntsager og mayo og stil køligt mindst 30 minutter før servering |