Opskrift: Kikærtebøffer med grønkålssalat og tahindressing
Skøn vegetartallerken, hyggelig slankemad

0 0
Opskrift: Kikærtebøffer med grønkålssalat og tahindressing

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Kikærtebøffer
500 g kikærter, kogte
1 stor gulerod, revet
2 æg
2 fed hvidløg
2 tsk. spidskommen, knust
1.5 tsk. salt
1 tsk. chiliflager
Sesamfrø
Grønkålssalat
250 g grønkål, klargjort
200 g cherrytomater
2 gulerødder
2 æbler
2 stængler blegselleri
1 granatæble
Tahindressing
3 spsk. tahin
2 spsk. yoghurt
1 fed hvidløg, knust
0.5 citron, saften
0.5 dl kogevand fra kikærter
0.5 dl olie
1 tsk. spidskommen, knust
1 tsk. salt, peber
Tilhører:
  • Nem og hurtig mad
  • Slankemad
  • Sund mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Kikærtebøffer

  • Grønkålssalat

  • Tahindressing

Et par ord om vores opskrift

Del

Kikærtebøffer er en forenklet form for falafel, bare uden al olien. Disse kirkeærtebøffer er lavet i ovn og er utroligt nemme at have med at gøre.

Du skal såmænd bare hælde 2 dåser kogte kikærter i en foodprocessor sammen med revet gulerod, æg, hvidløg, spidskommen, salt og chili. Køre til en fars. Forme til bøffer, vende i sesamfrø. Og herefter 2 x 15 minutter i ovnen.

Lige som falafel er kikærtebøffer geniale i pitabrød, som bøf i vegetarburger og som erstatning for kød på de kødløse dage. De smager skønt, både varme og kolde!

Okay, lad os indrømme, at kirkeærtebøfferne er LIDT tørre. Der er jo ikke et gram fedtstof i (effektiv slankemad!). Derfor vil nogle måske foretrække noget sovset dyppelse til. Det kunne for eksempel være denne labre tzatziki.

Kikærtebøfferne mætter godt. Vi foreslår at servere dem med en skålfuld grønkålssalat fyldt med æble, granatæble, gulerod, tomater og lidt blegselleri – overhældt med den dejligste tahindressing.

Welcome to the Middle East, my friend!

Kog selv kikærterne

Hvis du vil spare penge – og spare klimaet for produktionen og bortskaffelsen af to metaldåser – så kog kikærterne selv. Det er ikke spor svært. Hjemmekogte kikærter smager meget bedre end købte, og du kan bruge det gode kogevand i tahindressingen.

Sådan gør du: Læg 250 g tørre kikærter i blød i masser af vand 8-10 timer (natten over?). Kikærterne svulmer op til dobbelt størrelse og vægt. Kassér dette vand og hæld frisk vand over + 1/2 spsk. salt og 2 laurbærblade. Kog kikærterne 40 minutter og lad dem gerne stå og køle af i vandet, hvis der er tid.

Nem måde at håndtere et granatæble

Der er mange måder at få kernerne ud af et granatæble på. Hidtil har vi skåret granatæblet i 5 dele og vredet det fra hinanden nede i en skål vand, så det ikke sprøjter så meget. Men geniale Camilla Plum har en nemmere metode: Skær granatæblet midt over og bank på skallen med en træske – så løsnes kernerne og ryger lige ned i den skål, du har sat frem. På denne måde bevarer du også saften.

Ingredienser

Antal personer:
Kikærtebøffer
500 g kikærter, kogte
1 stor gulerod, revet
2 æg
2 fed hvidløg
2 tsk. spidskommen, knust
1.5 tsk. salt
1 tsk. chiliflager
Sesamfrø
Grønkålssalat
250 g grønkål, klargjort
200 g cherrytomater
2 gulerødder
2 æbler
2 stængler blegselleri
1 granatæble
Tahindressing
3 spsk. tahin
2 spsk. yoghurt
1 fed hvidløg, knust
0.5 citron, saften
0.5 dl kogevand fra kikærter
0.5 dl olie
1 tsk. spidskommen, knust
1 tsk. salt, peber
4 fra 2 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Kikærtebøffer

Kør alle ingredienser (minus sesamfrø) til fars

2
Færdig

Form til bøffer og vend i sesamfrø

3
Færdig

Bag kikærtebøfferne 15 minutter midt i en 200 grader varm ovn

4
Færdig

Vend bøfferne og bag 15 minutter mere

5
Færdig

Salat og dressing

Hak grønkålen groft, skær æble og grøntsager i mundrette stykker, pil kernerne ud af granatæblet

6
Færdig

Rør alle ingredienser til dressing sammen til en lind creme

7
Færdig

Bland dressing med salatingredienserne og drys med granatæblekerner

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Perfekt stegt flæsk i ovn - ingen røg i køkkenet
forrige
Opskrift: Perfekt stegt flæsk i ovn – ingen røg i køkkenet
Krofatters gode plankebøf
næste
Opskrift: Krofatters gode plankebøf
Perfekt stegt flæsk i ovn - ingen røg i køkkenet
forrige
Opskrift: Perfekt stegt flæsk i ovn – ingen røg i køkkenet
Krofatters gode plankebøf
næste
Opskrift: Krofatters gode plankebøf

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here