Opskrift: Krofatters gode plankebøf
Hyggelig gammeldags mormormad, som alle ka li’

0 0
Opskrift: Krofatters gode plankebøf

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
400 g hakket kød
3 spsk. olivenolie
Salt, peber
200 g grønne bønner
10 cherrytomater
Kartoffelmos
Se separat opskrift
Kryddersmør
Se separat opskrift

Ingredienser

  • Kartoffelmos

  • Kryddersmør

Et par ord om vores opskrift

Del

“I Danmark består en plankebøf som oftest af en hakkebøf serveret på en træplanke med kartoffelmos og grønsager,” skriver Wikipedia.

Godt så, tænkte vi, og indkøbte hakket kød, bagekartofler til mos, grønne bønner, cherrytomater, en potte brøndkarse – plus frisk basilikum til en skive kryddersmør.

Herefter henvendte vi os optimistisk til vores rare nabo, tømreren, og spurgte, om han monstro kunne skære os et par solide egeplanker. For eg skal det være; det kan nemlig gå i ovnen uden at brænde. Man kan også købe egeplanker til plankebøffer i butikker og på nettet, men det er ulig meget lettere, når man har en nabo som tømreren.

Som sagt, så gjort. Da han overrakte de fine planker, spurgte han nysgerrigt, om de mon skulle bruges til plankebøf. Joeh, det måtte vi jo indrømme. Han strålede som en sol og fortalte om alle de mange gange, han har spist plankebøf på Bornholm og andre gode steder.

– og det var altid med en rigtig bøf i midten, fastslog han. Aldrig hakkebøf. Øh?

Nå, men plankebøf kan i hvert fald OGSÅ bestå af en hakkebøf, og det er sådan én, denne opskrift handler om. For så vidt vil det være nøjagtigt samme systematik, hvis du erstatter hakkebøffen med en engelsk bøf, og så kan vores søde nabo heldigvis også læse med.

Plankebøf er rigtig gammeldaws kromad. Alt kan være forberedt på forhånd, så når gæsten afgiver sin ordre, kan køkkenjomfruen lægge den næsten færdigstegte (hakke)bøf parat på planken, sprøjte godt med mos rundt omkring og placere en håndfuld let kogte bønner og nogle rå tomater i hjørnerne.

Nu skal hele planken ind i ovnen ved grillvarme (275 grader) og stå i 6-7 minutter på næstnederste rille. Herefter er mosen smukt brun i toppen, bøffen færdigstegt, bønner og tomater perfekte i biddet. Så mangler du bare at placere en dusk brøndkarse og en skive basilikumsmør – og sige værsgo.

Glæd dig: Plankebøf med mos og grønt er hyggelig mormormad, som alle mennesker kan li’.

Her er et par opskrifter, du skal bruge til tilbehøret:

Bemærk, opskriften er til 2 personer. Hvis du vil lave retten til flere, så tryk på ‘+’ over ingredienserne.

Ingredienser

Antal personer:
400 g hakket kød
3 spsk. olivenolie
Salt, peber
200 g grønne bønner
10 cherrytomater
Kartoffelmos
Se separat opskrift
Kryddersmør
Se separat opskrift
3 fra 23 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Forbered kryddersmørret og sæt 30 minutter i fryseren (se separat opskrift)

2
Færdig

Lav kartoffelmosen (se separat opskrift) - sørg for, at den er ret tyk i konsistensen

3
Færdig

Tænd ovnen på grillvarme (275 grader) og smør lidt olivenolie på egeplankerne

4
Færdig

Form 1,5 cm tykke hakkebøffer og steg dem næsten færdige; krydr med salt og peber

5
Færdig

Kog bønnerne 1 minut i kogende vand

6
Færdig

Anretning

Læg en bøf på midten af hver planke

7
Færdig

Sprøjt mos rundt omkring, så mosen rager op over bøffen

8
Færdig

Placér en håndfuld bønner og tomater på hver side af mosen

9
Færdig

Sæt plankerne ind i den grillvarme ovn på næstnederste rille og giv dem 6-7 minutter, til mosen er smukt brun - hold godt øje undervejs

10
Færdig

Ved servering anbringes en skive kryddersmør på bøffen og en dusk brøndkarse på planken

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Kikærtebøffer med grønkålssalat og tahindressing
forrige
Opskrift: Kikærtebøffer med grønkålssalat og tahindressing
Marineret laks med citron og fennikel
næste
Opskrift: Marineret laks med citron og fennikel
Kikærtebøffer med grønkålssalat og tahindressing
forrige
Opskrift: Kikærtebøffer med grønkålssalat og tahindressing
Marineret laks med citron og fennikel
næste
Opskrift: Marineret laks med citron og fennikel

Tilføj Din Kommentar