Ingredienser
-
2 cl creme de cassis
-
2 cl gin
-
1 cl citronsaft
-
1.5 dl hvidvin
-
Isklumper
Et par ord om vores opskrift
Kir – eller kir royal – er en elegant, læskende drink til enhver anledning. Den nydes med lige stort velbehag af fine damer med store hatte til fernisering i Gallerie Kunsth og tørstige studenter på vej rundt på den sidste tur med partyvognen. Alle kan li’ en kir.
Dybest set består en kir af solbærlikør og hvidvin. Blandingsforholdet er 1 del creme de cassis til 5 dele hvidvin. I en kir royal erstatter du hvidvinen med bobler (champagne, cremant, cava, prosecco).
Men du kan også gøre din kir lidt festligere ved at tilføje et skvæt gin. På den måde forvandler du den harmløse drik til en velkomstdrink, der ryster gæsterne bedre sammen – en såkaldt ice breaker.
Hvis du har en have med solbærbuske, ser det flot ud at bruge solbærblade som pynt i drinken. Eventuelt sammen med en skive citron.
Ingredienser
2 cl creme de cassis | |
2 cl gin | |
1 cl citronsaft | |
1.5 dl hvidvin | |
Isklumper |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Hæld ingredienserne i et passende glas i nævnte rækkefølge |
2
Færdig
|
Rør rundt |
3
Færdig
|
Skål |