Ingredienser
-
Gulerodskage
-
375 g revne gulerødder
-
300 g brun farin
-
275 g mel
-
75 g hakkede valnødder
-
4 æg
-
2 dl rapsolie
-
2 tsk. kanel
-
2 tsk. bagepulver
-
1 tsk. vaniljesukker
-
1 tsk. natron
-
0.5 tsk. salt
-
Glasur
-
200 g flødeost
-
125 g blødt smør
-
125 g flormelis
-
1 tsk. vaniljepulver
-
Desuden
-
Valnødder til pynt
Et par ord om vores opskrift
Spicy Twists skønne, nordjyske veninde Mimi – hende med de fyldte hjerter i flødesovs – har brugt denne opskrift på gulerodskage, siden en kollega gav hende den på en maskinskrevet seddel for 37 år siden.
Det er altså tale om en grundigt gennemprøvet gulerodskage. Og hver eneste gang er kagen blevet så vellykket, at gæsterne har spist hende ud af huset på få minutter.
Det er derfor, vi uden at tøve kalder det ”den bedste gulerodskage”. Den er utroligt let at lave. Den er blød og svampet, og den smager præcis sådan, som du forventer af en klassisk gulerodskage. Mums!
Generøs som hun er, har Mimi venligst lånt os opskriften på sin klassiske gulerodskage med flødeost og håber, at resten af Danmark får lige så stor glæde af den som hun. God fornøjelse!
Ingredienser
Gulerodskage |
|
375 g revne gulerødder | |
300 g brun farin | |
275 g mel | |
75 g hakkede valnødder | |
4 æg | |
2 dl rapsolie | |
2 tsk. kanel | |
2 tsk. bagepulver | |
1 tsk. vaniljesukker | |
1 tsk. natron | |
0.5 tsk. salt | |
Glasur |
|
200 g flødeost | |
125 g blødt smør | |
125 g flormelis | |
1 tsk. vaniljepulver | |
Desuden |
|
Valnødder til pynt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør ingredienserne til gulerodskage grundigt sammen |
2
Færdig
|
Hæld dejen i et ovnfast fad foret med bagepapir |
3
Færdig
|
Bag gulerodskagen 40 minutter på næstnederste rille i en 185 grader varm ovn |
4
Færdig
|
Afkøl kagen |
5
Færdig
|
Rør ingredienserne til glasur sammen og smør på den afkølede kage |
6
Færdig
|
Pynt med halve valnødder |