Ingredienser
-
Dej
-
200 g gulerødder
-
150 g hasselnødder
-
100 g tørrede abrikoser
-
10 kardemommekapsler, de knuste korn
-
1 spsk. kanel
-
150 g brun farin
-
0.5 dl olie
-
4 æg
-
100 g hvedemel
-
1.5 tsk. bagepulver
-
Ostecreme
-
100 g flormelis
-
200 g flødeost
-
3 spsk. appelsinsaft
-
Appelsinskal
Et par ord om vores opskrift
Et saftigt stykke gulerodskage med ostecreme smager altid godt. Men der er alligevel stor forskel på, hvad vi danskere vælger at fylde i en af vores absolutte yndlingskager.
Mange bruger primært gulerødder, æg, sukker og mel. Meget mel. Andre vil hellere spare lidt på melet og bruge mere af alt det sjove – og dem er vi enige med. Ved siden af de revne gulerødder propper vi masser af nødder og abrikoser i dejen. Plus kanel og kardemomme, så det kan smages.
En anden fordel ved at bruge mindre mel er, at du samtidig kan nøjes med meget mindre fedtstof. Denne version er slet ikke så fed som normalt. Det er en nem og sund gulerodskage.
Du kan snildt erstatte nødder med mandler og abrikoser med rosiner. Kardemomme kan byttes ud med vanilje. I ostecremen kan du bruge citron i stedet for appelsin. Alt er til forhandling, og du vil garanteret synes, at du har bagt verdens bedste gulerodskage under alle omstændigheder.
Ingredienser
Dej |
|
200 g gulerødder | |
150 g hasselnødder | |
100 g tørrede abrikoser | |
10 kardemommekapsler, de knuste korn | |
1 spsk. kanel | |
150 g brun farin | |
0.5 dl olie | |
4 æg | |
100 g hvedemel | |
1.5 tsk. bagepulver | |
Ostecreme |
|
100 g flormelis | |
200 g flødeost | |
3 spsk. appelsinsaft | |
Appelsinskal |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skræl gulerødderne og riv dem groft. |
2
Færdig
|
Hak nødder og abrikoser groft. |
3
Færdig
|
Pisk krydderier, sukker, olie og æg grundigt. |
4
Færdig
|
Rør hvedemel og bagepulver i æggemassen - og herefter gulerødder, nødder og abrikoser. |
5
Færdig
|
Fór en springform (24 cm i diameter) med bagepapir og hæld dejen i. |
6
Færdig
|
Bag 40 minutter i en 180 grader varm ovn. |
7
Færdig
|
OstecremeBland alle ingredienser og smør på den afkølede kage. Pynt med fintrevet appelsinskal. |