• Forside
  • Aftensmad
  • Opskrift: Klassisk mørbradgryde med bacon & cocktailpølser (KETO/LCHF)

Opskrift: Klassisk mørbradgryde med bacon & cocktailpølser (KETO/LCHF)
Præcis sådan her skal tusinder af danskeres livret smage

0 0
Opskrift: Klassisk mørbradgryde med bacon & cocktailpølser (KETO/LCHF)

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
3 spsk. olivenolie
250 g små skalotteløg
1 svinemørbrad
1 pk. skiveskåret bacon
250 g champignon
1 rød peberfrugt
200 g cocktailpølser
70 g tomatpuré
2.5 dl piskefløde
1 dl hønsebouillon
2 tsk. paprika
1.5 tsk. timian
1 tsk. salt, peber
Tilhører:
  • Børnemad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Det er umuligt at mislykkes med en klassisk mørbradgryde. Tænk lige på, hvad den herlige gryderet består af … Svinemørbrad, bacon, cocktailpølser, champignon, løg, rød peber, piskefløde og krydderier.

Dén ingrediensliste rummer ganske enkelt mange af danskernes absolutte favoritter!

Bacon, pølser, piskefløde – jamen, er det ikke lige til at få dobbelthager og sidedeller af, spørger du…?

Nej, ikke hvis du spiser mørbradgryde som led i en KETO/LCHF-diæt. Så vil retten tværtimod virke slankende!

På en KETO/LCHF-diæt skal du nemlig have masser af proteiner og fedt, men til gengæld ingen kulhydrater så som brød, ris, pasta, kartofler, sukker.

Grunden til, at ketose og LCHF (Low Carb Gigh Fat) virker så effektivt slankende, er, at kroppen som det første forbrænder kulhydrater for at få hurtig energi. Hvis der ikke er adgang til kulhydrater, begynder kroppen at forbrænde fedt.

Diæten har effekt allerede efter få dage. Det kan du læse mere om her: keto for begyndere. Men lad os lige advare om, at du samtidig skal holde øje med dit kolesteroltal.

Uanset om du nu er på diæt eller ej, så smager denne udgave af den klassiske mørbradgryde vanvittigt godt. En cremet, let tomatiseret sovs smyger sig om kød og grøntsager, og krydderierne timian og paprika tilfører lige det raffinerede pift, som giver retten karakter.

Egentlig er der ikke så megen diskussion om ingredienserne i en klassisk mørbradgryde. Men der er alligevel to ting, vi lige skal drøfte:

  • Løg. Mange opskrifter foreslår at bruge et glas perleløg. De er let syrlige, en anelse industrielle i smagen – og er naturligvis en nem løsning. Vi fortrækker små skalotteløg, som smager langt bedre, er meget sundere – men også lidt mere arbejdskrævende. Hvis du vælger at bruge perleløg, skal de tilsættes mod slutningen sammen med cocktailpølserne.
  • Tomat. Mange opskrifter foreslår at bruge en kombination af flået tomat og tomatpuré. Vi foretrækker at udelade de flåede tomater, da de efter vores mening forvandler retten til en tomatsovs. Vi vil hellere have en let krydret flødesovs med en smule puré. Men du bestemmer selv.

Som tilbehør til klassisk mørbradgryde serveres traditionelt en grydefuld velkogte ris eller en god gammeldaws kartoffelmos.

Hvis du er på KETO/LCHF-diæt, skal du naturligvis undgå stivelse som ris og kartofler. Lav i stedet en omgang nemme, sunde blomkålsris.

Se også vores opskrift på sund mørbradgryde

Ingredienser

Antal personer:
3 spsk. olivenolie
250 g små skalotteløg
1 svinemørbrad
1 pk. skiveskåret bacon
250 g champignon
1 rød peberfrugt
200 g cocktailpølser
70 g tomatpuré
2.5 dl piskefløde
1 dl hønsebouillon
2 tsk. paprika
1.5 tsk. timian
1 tsk. salt, peber

Sådan gør du

1
Færdig

Find en god pande og en tykbundet gryde frem. Fremgangsmåden er nu, at du først bruner alting på panden - lidt ad gangen - og flytter det over i gryden. Til sidst koger du det hele 10 minutter under låg, og så er du færdig

2
Færdig

Start med at brune de små, pillede skalotteløg grundigt i olivenolien ved middelvarme - de skal have ca. 10 minutter på panden … og så over i gryden

3
Færdig

Skær mørbrad og bacon i mundrette stykker, skru op for panden og brun begge dele hurtigt … over i gryden
Halvér champignon og skær peberfrugt i strimler, rist begge dele hurtigt … over i gryden

4
Færdig

Hæld de resterende ingredienser i gryden, rør godt rundt, sæt blus på og lad småkoge under låg i 10 minutter

5
Færdig

Så er der serveret

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.400 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Lakridssalat med glaskål og æble
forrige
Opskrift: Nyhed! Lakridssalat – med glaskål og æble
juledrink-med-gin
næste
Opskrift: Årets juledrink med gin og æble
Lakridssalat med glaskål og æble
forrige
Opskrift: Nyhed! Lakridssalat – med glaskål og æble
juledrink-med-gin
næste
Opskrift: Årets juledrink med gin og æble

Tilføj Din Kommentar