Ingredienser
-
600 g svinekoteletter
-
16 kardemommekapsler, de knuste korn
-
2 spsk. korianderfrø, knust
-
2 tsk. salt
-
Peber
-
3 spsk. olie
-
Æbleflæsk
-
4 skiver røget flæsk, i strimler
-
2 æbler, i tynde både
-
2 rødløg, i tynde både
-
2 spsk. balsamico
-
0.5 spsk. sukker
Et par ord om vores opskrift
Det er noget gammeldaws dansk over denne middags- eller frokostret i luksusklassen: Lækre, krydrede koteletter med en blød dyne af syrligt-sødt æbleflæsk. To dejlige retter i én servering.
Fersk og røget kød klæder hinanden utroligt godt. Og de skønne æbler og rødløg giver det gode kød nogle tiltrængte kontraster i både smag og vitaminer.
Nyd koteletter med æbleflæsk på et stykke rugbrød til frokost eller med ris eller kartofler til aftensmad. En lille karrysovs ved siden af kunne sagtens gå an.
Ingredienser
600 g svinekoteletter | |
16 kardemommekapsler, de knuste korn | |
2 spsk. korianderfrø, knust | |
2 tsk. salt | |
Peber | |
3 spsk. olie | |
Æbleflæsk |
|
4 skiver røget flæsk, i strimler | |
2 æbler, i tynde både | |
2 rødløg, i tynde både | |
2 spsk. balsamico | |
0.5 spsk. sukker |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Gnid koteletterne ind i krydderierne - steg et par minutter på hver side i olien |
2
Færdig
|
Steg flæsket sprødt |
3
Færdig
|
Steg æbler og løg møre (ikke splattede) i en rest baconfedt samt balsamico og sukker |
4
Færdig
|
Anret æbleflæsket på de lune koteletter |