Ingredienser
-
3 kryddersildefileter
-
1 stort løg
-
Rødbedesalat
-
125 g rødbede, skrællet
-
2 spsk. sildelage
-
Peberrodscreme
-
75 g skyr
-
20 g peberrod, fintrevet
-
2 spsk. rapsolie
-
2 tsk. sukker
-
0.5 tsk. salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Det nye, nordiske køkken, der med Noma som flagskib har gået sin sejrsgang over hele verden, er baseret på ingredienser, som vi har kendt i Norden i århundreder.
Med denne skønne sildemad vil vi gerne hylde både Danmarks gode, traditionelle råvarer og en ny tids filosofi om, hvordan råvarerne kan sammensættes.
Vi lægger fede stykker kryddersild på groft, hjemmebagt rugbrød, placerer rå løgringe ovenpå og topper nu op med først rå, reven rødbede, der lige er vendt med lidt sildelage, og en stribe god peberrodscreme. Det er pærelet!
Kombinationen af de krydrede sild, frisk løg og rødbede og en rund og rar creme med peberrod er helt forrygende. Vi kan sagtens være stolte af vores råvarer heroppe i det kolde nord – de matcher snildt sydens eksotiske fisk, frugter og grøntsager.
I øvrigt kan du nemt lave dine egne fremragende kryddersild selv.
Apropos nordiske råvarer: En velbrygget øl og et duggende glas akvavit får helt sikkert silden til at spjætte lykkeligt med halen på vej ned i det evige mørke.
Ingredienser
3 kryddersildefileter | |
1 stort løg | |
Rødbedesalat |
|
125 g rødbede, skrællet | |
2 spsk. sildelage | |
Peberrodscreme |
|
75 g skyr | |
20 g peberrod, fintrevet | |
2 spsk. rapsolie | |
2 tsk. sukker | |
0.5 tsk. salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær de marinerede sild i passende stykker - skær løget i fine ringe |
2
Færdig
|
Riv rødbeden groft, bland med sildelage, lad trække 10 minutter og pres væden fra |
3
Færdig
|
Rør peberrodscremen sammen og lad trække 10 minutter |
4
Færdig
|
Anret madderne med rugbrød, sild, løgringe, rødbedesalat og peberrodscreme i nævnte rækkefølge |