Opskrift: Udbenet lammekølle på grill
- med hvidløgsmarinade

0 0
Opskrift: Udbenet lammekølle på grill

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 lammekølle
Hvidløgsmarinade
0.5 dl olie
0.5 citron, saften
4 fed hvidløg
1 spsk. timian
1 spsk. salt
1 tsk. chiliflager

Lav Danmarks lækreste (og hurtigste) lammekølle på 1 time

Ingredienser

  • Hvidløgsmarinade

Et par ord om vores opskrift

Del

Hvis du har samme smag for lammekølle som 95% af alle andre lammespisere, så er du allermest vild med den sprøde stegeskorpe. Du kan selvfølgelig også godt lide det møre, fugtige kød nedenunder, men hvis du selv kunne vælge, ville du spise mest stegeskorpe … ikke sandt?

Forestil dig nu at forvandle hele den runde lammekølle til flade stykker kød, som kan få dejlig stegeskorpe på begge sider – med den skønneste smag af grillet kød, hvidløg og timian. Fuldstændigt som på en bedre restaurant i Tyrkiet, Grækenland eller Marokko.

Din adgangsbillet til al denne lækkerhed er såmænd ”bare”, at du lige udbener lammekøllen først. Og bare rolig, det er meget lettere, end du tror.

Belønningen er, at du ender med Danmarks lækreste lammekølle. Og desuden, at du sparer en masse tid: I stedet for at bruge 2-3 timer på at stege lammekøllen hel kan du udbene og grille lammekøllen på under 1 time!

”Jamen, kan JEG finde ud af at udbene en lammekølle selv?” spørger du skeptisk. Svaret er JA! Her på Spicy Twist er vi helt almindelige mennesker uden kokkeuddannelse. Og når VI kan finde ud af det, kan DU også. Hele operationen tager højst 15 minutter (selv med 10 tommelfingre).

Start lige med at se Menys lynhurtige video om udbening af lammekølle

Som du kan se, stikker du ganske enkelt din skarpeste kniv ind til benet i den tykke ende af lammekøllen, og så snitter du rundt omkring dette ben, indtil det ligger frit.

Nu adskiller virkeligheden sig fra videoen. For i stedet for at snøre lammekøllen skal du fjerne det andet ben, der sidder i kødet i forlængelse af det første. Det gør du ved først at skære/brække det første ben af som vist på videoen. Herefter behandler du det andet ben, som du behandlede det første.

Dybest set handler udbening bare om at skære ben fri af kød med en skarp kniv. Ingen hokuspokus i dét.

Tilbage på spækkebrættet ligger nu en aflang klump kød af forskellig tykkelse. Kødet skal naturligvis helst være nogenlunde lige tykt over det hele. Det er nu, du skal “butterflye” udskæringen, dvs. snitte ind i de tykkeste klumper kød og vride dem udad, så det samlede kødstykke bliver nogenlunde lige fladt over det hele.

Det lyder måske langsommeligt og svært, men det går tværtimod overraskende hurtigt og er relativt nemt. Som sagt vil hele operationen næppe tage dig mere end et kvarter.

Dette kvarter er godt givet ud, for de flade stykker kød skal kun grilles/steges i alt 35 minutter – i stedet for de mindst 1,5 time, som er normalt for en lammekølle.

Skær det store, flade stykke kød ud i 6-8 mindre “bøffer” og vend dem i en dejlig hvidløgsmarinade. Nu er lammekøllen klar til grillen (eller panden). Hvis du er i god tid, må kødet gerne marinere meget længere i den gode marinade. Op til 1 døgns marinering gør kun kødet endnu mere mørt og smagfuldt.

Vi grillede “lammebøfferne” i en kuglegrill. 25 minutter ved indirekte varme, 10 minutter direkte over de glødende briketter. Hold nu op, hvor blev det lækkert!

Som tilbehør til udbenet lammekølle på grill smager en kold kartoffelsalat med esdragon og en frisk fennikelsalat med æble fantastisk. Og måske et glas pinot noir?

Se også vores opskrift på langtidsstegt lammekølle.

Opskrift: Udbenet lammekølle på grill

Opskrift: Udbenet lammekølle på grill

Ingredienser

Antal personer:
1 lammekølle
Hvidløgsmarinade
0.5 dl olie
0.5 citron, saften
4 fed hvidløg
1 spsk. timian
1 spsk. salt
1 tsk. chiliflager
4 fra 2 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Udben lammekøllen som beskrevet tidligere i teksten - og skær ud til 6-8 “bøffer” af nogenlunde samme tykkelse

2
Færdig

Blend ingredienserne til hvidløgsmarinade til en hvid, halvtyk masse og vend kødet godt i marinaden – gem en smule marinade til at pensle med efter grillning

3
Færdig

Du kan nu grille kødet med det samme, men hvis du har god tid, så lad gerne kødet marinere i mange timer, helt op til 1 døgn

4
Færdig

Grill “lammebøfferne” 25 minutter ved indirekte varme med kødets yderside (skindet) liggende nedad

5
Færdig

Grill “lammebøfferne” 10 minutter direkte over de glødende briketter, til alt kødet er helt sprødt

6
Færdig

Pensl det grillede kød med en smule af hvidløgsmarinaden og servér straks

7
Færdig

God appetit!

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Kryddersild med rødbede og peberrod
forrige
Opskrift: Kryddersild med rødbede og peberrod
Opskrift: Smørrebrød med røget lam og røræg
næste
Opskrift: Smørrebrød med røget lam og røræg
Opskrift: Kryddersild med rødbede og peberrod
forrige
Opskrift: Kryddersild med rødbede og peberrod
Opskrift: Smørrebrød med røget lam og røræg
næste
Opskrift: Smørrebrød med røget lam og røræg

Tilføj Din Kommentar