Ingredienser
-
1 kg lammebov, i mundrette stykker
-
3 dl hvidvin
-
5 dl vand
-
2 tsk. salt
-
10 laurbærblade
-
10 peberkorn, knust
-
20 kardemommekapsler, de knuste korn
-
1.5 kg kartofler, kogte
-
2 bdt. asparges
-
2 bdt. forårsløg
-
250 g gulerødder
-
2 dl fløde
-
5 spsk. majsstivelse opløst i vand
-
1 bdt. dild
-
Ærteskud
Et par ord om vores opskrift
Lammekød er for mange danskere ensbetydende med en ovnstegt lammekølle, som har fået tæsk med rå mængder hvidløg og kraftige krydderier.
Bevares, en hårdtslående lammekølle smager da dejligt. Men somme tider trænger smagsløgene til blide kærtegn i stedet, og her kommer lammefrikassé ind i billedet.
Lammefrikassé med sit møre kød og sprøde grøntsager er ægte dansk mormormad. Retten smager allerbedst en forårsdag med et glas kølig hvidvin til.
Ingredienser
1 kg lammebov, i mundrette stykker | |
3 dl hvidvin | |
5 dl vand | |
2 tsk. salt | |
10 laurbærblade | |
10 peberkorn, knust | |
20 kardemommekapsler, de knuste korn | |
1.5 kg kartofler, kogte | |
2 bdt. asparges | |
2 bdt. forårsløg | |
250 g gulerødder | |
2 dl fløde | |
5 spsk. majsstivelse opløst i vand | |
1 bdt. dild | |
Ærteskud |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kog kødet i vin, vand og krydderier i 40 minutter |
2
Færdig
|
Skær asparges, forårsløg og gulerødder i aflange stykker og kog med de sidste 3 minutter |
3
Færdig
|
Hæld kogevandet over i en anden gryde og kog igennem 5 minutter med fløde og majsstivelse |
4
Færdig
|
Hæld sovs, kød og grønt (inkl. kartofler) sammen, varm hurtigt op og rør dild i |
5
Færdig
|
Pynt med ærteskud og servér straks |