Ingredienser
-
Tærtedej
-
160 g smør
-
125 g hvedemel
-
125 g speltmel
-
1 æg
-
1 tsk. salt
-
Fyld
-
500 g optøet spinat, afdryppet
-
250 g hytteost
-
100 g cremefraiche
-
100 g tør ost, fx parmesan
-
3 æg
-
1 tsk. salt
-
0.5 muskatnød, revet
-
0.5 tsk. chiliflager
Et par ord om vores opskrift
Spinattærte er noget, alle mennesker kan lide. Og når den så samtidig er så utroligt let at lave, er der ingen grund til at tøve. Hop ud i det.
Denne opskrift på tærtedej kan bruges til alle slags madtærter. Det er en grunddej, og du kan variere og blande meltyperne i det uendelige. Bare du ender på 250 g mel.
Tærten kan spises både varm, kold og lunken når som helst på døgnet – til aftensmad eller frokost, som tilbehør, som en let forret med en skål salat eller som tapas i stedet for den klassiske, spanske tortilla.
Ingredienser
Tærtedej |
|
160 g smør | |
125 g hvedemel | |
125 g speltmel | |
1 æg | |
1 tsk. salt | |
Fyld |
|
500 g optøet spinat, afdryppet | |
250 g hytteost | |
100 g cremefraiche | |
100 g tør ost, fx parmesan | |
3 æg | |
1 tsk. salt | |
0.5 muskatnød, revet | |
0.5 tsk. chiliflager |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Brug hænderne til at blande ingredienserne til dejen sammen |
2
Færdig
|
Tryk dejen jævnt ud i en stor tærteform, så også siderne er dækket - stil køligt i 1 time |
3
Færdig
|
Bag dejen 15 minutter ved 180 grader (pyt med, at den buler let bagefter) |
4
Færdig
|
Bland alle ingredienser til fyldet godt sammen og hæld over den forbagte dej |
5
Færdig
|
Bag 25 minutter ved 180 grader |