Opskrift: Perfekt lammekrone i ovn
med krydrede rodfrugter og persillemayo

0 0
Opskrift: Perfekt lammekrone i ovn

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Lammekrone med rosmarinmarinade
600 g lammekrone
0.5 citron, saft og skal
3 fed hvidløg, knust
2 spsk. olivenolie
1 spsk. rosmarin
2 tsk. salt, peber
Krydrede rodfrugter
1.2 kg blandede rodfrugter
0.5 dl olivenolie
2 spsk. paprika
2 tsk. oregano
2 tsk. salt, peber
Persillemayo
1 æg
2 dl olie
1 tsk. god eddike
1 tsk. dijonsennep
0.25 tsk. salt
1 bdt. persille

Superlækker mad som på de gode restauranter

Ingredienser

  • Lammekrone med rosmarinmarinade

  • Krydrede rodfrugter

  • Persillemayo

Et par ord om vores opskrift

Del

Lammekrone er skåret ud af dyrets ryg sammen med noget af ribbenene. Det er en fantastisk (og ikke helt billig) udskæring med lækre hapsere af reelt, mørt kød, som sidder for enden af en elegant knogle.

Til alt held er en lammekrone så let at tilberede, at det næsten ikke kan gå galt. I princippet skal du bare gnide fedt og kød med salt og peber og give det en hurtig tur i ovnen. Stegetiden for lammekrone er ca. 30 minutter ved 225 grader.

Se også vores opskrift på lammekrone på grill.

Vil du være en tand mere raffineret, så krydrer du kødet med rosmarin, som står forrygende godt til lam. Her kommer yderligere et par små fif:

  • Rids fedtsiden i tern med en skarp kniv uden at skære ned i kødet – drys salt på
  • Bland hvidløgs- og rosmarinmarinaden og smør på kødsiden
  • Lad marinere mindst 1 time
  • Stegetid ca. 30 minutter, hvis kødet skal være rosa og saftigt (kernetemperatur 65 grader, hvis det skal være gennemstegt – 62 grader for rosa – og 58 grader for rødt)
  • Lad det stegte kød hvile 10 minutter og skær nu ‘koteletter’ ud langs benene

Som tilbehør til lammekrone foreslår vi krydrede rodfrugter, som du bager i ovnen samtidig med kødet – på den måde bliver kød og tilbehør færdigt samtidig. Vi brugte kartofler, gulerødder og persillerødder, men alle slags rodfrugter går naturligvis an (også rødbeder og søde kartofler).

En lynhurtig persillemajonæse er lækkert at dyppe rodfrugterne i. Hvis du har en stavblender, stikker du den bare i en blanding af æg og olie og et par andre småting, så er majonæsen færdig på 1 minut. Bagefter findeler du persillen med stavblenderen og rører persille og majonæse sammen. Voila!

Vil du servere vin til lammekrone, smager et glas pinot noir altid godt.

Ingredienser

Antal personer:
Lammekrone med rosmarinmarinade
600 g lammekrone
0.5 citron, saft og skal
3 fed hvidløg, knust
2 spsk. olivenolie
1 spsk. rosmarin
2 tsk. salt, peber
Krydrede rodfrugter
1.2 kg blandede rodfrugter
0.5 dl olivenolie
2 spsk. paprika
2 tsk. oregano
2 tsk. salt, peber
Persillemayo
1 æg
2 dl olie
1 tsk. god eddike
1 tsk. dijonsennep
0.25 tsk. salt
1 bdt. persille
4 fra 2 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Tag lammekronerne ud af køleskabet 1 time inden tilberedning

2
Færdig

Rids fedtsiden i tern med en skarp kniv uden at skære ned i kødet – gnid salt på

3
Færdig

Blend hvidløgs- og rosmarinmarinaden og gnid overalt på lammekronens kød

4
Færdig

Lad kødet marinere 1 time eller gerne helt op til 1 døgn

5
Færdig

Skær de rensede rodfrugter i grove stave

6
Færdig

Hæld rodfrugter, olie og krydderier i en stor frysepose - pust den op og luk til med al luften indeni - og ryst det hele godt sammen

7
Færdig

Læg kødet med fedtsiden opad i en bradepande med rodfrugterne rundt omkring

8
Færdig

Steg kødet ca. 30 minutter ved 225 grader, tag ud og lad hvile 10 minutter under et viskestykke

9
Færdig

Når kødet er væk, kan du sprede rodfrugterne ud på hele bradepanden – giv dem 10 minutter mere i ovnen, så de får lidt stegeskorpe

10
Færdig

Når kødet har hvilet, så skær ud som ‘koteletter’ ned langs benene

11
Færdig

Persillemayo

Hæld alle ingredienser (minus persille) i en røreskål, stik stavblenderen i
Blend, indtil konsistensen er perfekt
Bagefter blender du persille, så den bliver så findelt som muligt, og rører i majonæsen

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

laks-i-baconsvøb
forrige
Opskrift: Laks i baconsvøb à la Tulip
luksus-kalvefrikadeller
næste
Opskrift: Luksus kalvefrikadeller med esdragon
laks-i-baconsvøb
forrige
Opskrift: Laks i baconsvøb à la Tulip
luksus-kalvefrikadeller
næste
Opskrift: Luksus kalvefrikadeller med esdragon

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here