Ingredienser
-
6 spsk. vand
-
4 spsk. tahin
-
3 spsk. citronsaft
-
3 spsk. olie
-
2 fed hvidløg
-
1 tsk. spidskommen, knust
-
0.75 tsk. salt
-
Drys
-
Finthakket persille
Et par ord om vores opskrift
Taratour eller tarator kaldes denne labre dip, som serveres overalt fra Tyrkiet til de fleste lande i Mellemøsten, bl.a. Libanon, hvorfra opskriften stammer.
Taratour består typisk af tahin (sesampasta), vand, citronsaft og hvidløg. De mere raffinerede køkkener blander også lidt knust spidskommen i, da kombinationen tahin/spidskommen er a match made in heaven.
Se også vores opskrift på spicy chilihummus
Taratour benyttes til at dyppe alt muligt i. Strimler af lun, ristet pitabrød, chips, friterede blæksprutteringe, rå grøntsager – you name it.
Ideen med at dyppe grillede hvide asparges i taratour er (med tak!) tyvstjålet fra den københavnske restaurant Hverdagen, der ligger i Kødbyen. Godt tænkt, venner. Både asparges og tahin har let nøddeagtige noter. Det er en laber combo.
Vi skrællede de hvide asparges behørigt, vendte dem i olivenolie og salt – og lagde dem i vores toaster 3-4 minutter. Mums!
Servér en kold øl, et glas bobler eller en dejlig drink med pastis til herlighederne.
Ingredienser
6 spsk. vand | |
4 spsk. tahin | |
3 spsk. citronsaft | |
3 spsk. olie | |
2 fed hvidløg | |
1 tsk. spidskommen, knust | |
0.75 tsk. salt | |
Drys |
|
Finthakket persille |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Blend eller stavblend alle ingredienser |
2
Færdig
|
Giv tid, indtil konsistensen er cremet og ensartet |
3
Færdig
|
Måske skal der tilføjes mere vand eller olie? |
4
Færdig
|
Drys med lidt finthakket persille ved servering |