Opskrift: Libanesisk tahin-dip – taratour
Dyp strimler af ristet pitabrød eller chips i denne lækre dip

0 0
Opskrift: Libanesisk tahin-dip – taratour

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
6 spsk. vand
4 spsk. tahin
3 spsk. citronsaft
3 spsk. olie
2 fed hvidløg
1 tsk. spidskommen, knust
0.75 tsk. salt
Drys
Finthakket persille

Ingredienser

  • Drys

Et par ord om vores opskrift

Del

Taratour eller tarator kaldes denne labre dip, som serveres overalt fra Tyrkiet til de fleste lande i Mellemøsten, bl.a. Libanon, hvorfra opskriften stammer.

Taratour består typisk af tahin (sesampasta), vand, citronsaft og hvidløg. De mere raffinerede køkkener blander også lidt knust spidskommen i, da kombinationen tahin/spidskommen er a match made in heaven.

Se også vores opskrift på spicy chilihummus

Taratour benyttes til at dyppe alt muligt i. Strimler af lun, ristet pitabrød, chips, friterede blæksprutteringe, rå grøntsager – you name it.

Ideen med at dyppe grillede hvide asparges i taratour er (med tak!) tyvstjålet fra den københavnske restaurant Hverdagen, der ligger i Kødbyen. Godt tænkt, venner. Både asparges og tahin har let nøddeagtige noter. Det er en laber combo.

Vi skrællede de hvide asparges behørigt, vendte dem i olivenolie og salt – og lagde dem i vores toaster 3-4 minutter. Mums!

Servér en kold øl, et glas bobler eller en dejlig drink med pastis til herlighederne.

Ingredienser

Antal personer:
6 spsk. vand
4 spsk. tahin
3 spsk. citronsaft
3 spsk. olie
2 fed hvidløg
1 tsk. spidskommen, knust
0.75 tsk. salt
Drys
Finthakket persille
5 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Blend eller stavblend alle ingredienser

2
Færdig

Giv tid, indtil konsistensen er cremet og ensartet

3
Færdig

Måske skal der tilføjes mere vand eller olie?

4
Færdig

Drys med lidt finthakket persille ved servering

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Rådyrfilet på grill - som souvlaki
forrige
Opskrift: Rådyrfilet på grill – som souvlaki
Lynhurtige, lækre parmesanchips
næste
Opskrift: Lynhurtige, lækre parmesanchips
Rådyrfilet på grill - som souvlaki
forrige
Opskrift: Rådyrfilet på grill – som souvlaki
Lynhurtige, lækre parmesanchips
næste
Opskrift: Lynhurtige, lækre parmesanchips

Tilføj Din Kommentar