Ingredienser
-
200 g bacon
-
1 dl havregryn
-
1 tsk. salt, peber
-
300 g lever (svin, kalv eller kylling)
-
100 g hakket svinekød
-
1 løg
-
2 æg
-
1.5 dl fløde
-
0.5 tsk. allehånde, knust
-
0.5 tsk. kardemomme, knust
Et par ord om vores opskrift
Leverpostej er blandt danskernes absolutte favoritter på frokostbordet. Små 20.000 ton leverpostej bliver der sat til livs hvert år i vores lille land!
En gammeldags leverpostej består primært af lever, spæk, mel, mælk, salt og peber. Alt sammen billige råvarer, som alle mennesker har råd til – og (næsten) alle mennesker får mundvand over, når de er rørt rigtigt sammen og har været en tur i ovnen.
Vi har lavet en luksusversion af den traditionelle leverpostej. Her er de store mængder spæk erstattet af en blanding af bacon og hakket kød. Mel er byttet ud med de sundere havregryn (uden at det kan smages). Og endelig har vi suppleret salt og peber med lidt allehånde og kardemomme, som giver den kødfulde leverpostej en hyggelig, rund smag.
Hvis du har en foodprocessor, er din hjemmelavede leverpostej utroligt let og hurtigt at bikse sammen. Først kører du bacon, salt og havregryn til en ‘mos’ (2 minutter). Så tilsætter du de øvrige ingredienser og kører til en lind fars (5 minutter). Farsen hælder du i små, smurte forme, som skal bage 30 minutter i ovnen. Bum, lækker hjemmelavet leverpostej på max. 45 minutter.
Du kan naturligvis også lave én stor leverpostej, som man plejer. Den skal have 1 time i ovnen ved 200 grader.
Luksus leverpostej er en vaskeægte delikatesse. Og den bliver selvfølgelig ikke dårligere, hvis du serverer sprødstegt bacon og ristede champignon til.
Her er et par andre nyttige opskrifter i tilknytning til leverpostej og frokost:
Se også vores opskrift på slagterens luksus skinkesalat.
Ingredienser
200 g bacon | |
1 dl havregryn | |
1 tsk. salt, peber | |
300 g lever (svin, kalv eller kylling) | |
100 g hakket svinekød | |
1 løg | |
2 æg | |
1.5 dl fløde | |
0.5 tsk. allehånde, knust | |
0.5 tsk. kardemomme, knust |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær bacon i små stykker og kør til ‘mos’ i foodprocessoren sammen med havregryn, salt og peber |
2
Færdig
|
Skær lever og løg i mindre stykker og hæld alle ingredienser i foodprocessoren - kør til en lind fars |
3
Færdig
|
Hæld farsen i små smurte forme eller i én stor form |
4
Færdig
|
Små forme skal bages 30 minutter på næstnederste rille i en 200 grader varm ovn - én stor form skal bages 60 minutter |
2 Comments Skjul kommentarer
Har lavet den 3 gange med kyllingelever. Og er enig! Det er en rigtig god opskrift! Har man ikke en foodprocessor kan man fint bruge kødhakkeren og bare blende havregrynene. Den kan sagtens fryses men så skal der lidt flere krydderier i. (x1,5) Bager den i vandbad!
KæreLeif
Tak for de pæne ord og supergode råd. Vi håber, at mange læser med.
Appetitlige hilsener fra Spicy Twist