Ingredienser
-
300 g tatar
-
2 skalotteløg, finthakket
-
4 æggeblommer
-
2 spsk. esdragon, hakket eller tørret
-
1 spsk. kapers
-
1 spsk. syltet agurk, finthakket
-
0.5 spsk. peberrod, revet
-
2 spsk. olie
-
25 g smør
-
Salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Hvad skal man gøre, når man nu både elsker det bløde, rå tatarkød – og en sprød stegeskorpe med smagen af ristet oksekød…?
Keine Hexerei, nur Behändigkeit: Man laver da bare en laber rørt tatar og steger den lynhurtigt på panden. Egentlig minder retten om en meget letstegt pariserbøf, hvor alt fyldet befinder sig inde i bøffen.
Dog har vi tilladt os et par små, strategiske ændringer i forhold til såvel traditionel tatar som gammeldags pariserbøf. Vi supplerer med lidt esdragon, der smager vildt godt sammen med æg og oksekød – og erstatter de syltede rødbeder med syltet agurk, ikke mindst for udseendets skyld.
Du kan servere lynstegt rørt tatar på et stykke smørstegt rugbrød eller toastbrød – måske som forret, måske som frokost? Et glas kølig, tør rosé går godt med denne ret, hvis det da ikke skal være en øl og en snaps.
Ingredienser
300 g tatar | |
2 skalotteløg, finthakket | |
4 æggeblommer | |
2 spsk. esdragon, hakket eller tørret | |
1 spsk. kapers | |
1 spsk. syltet agurk, finthakket | |
0.5 spsk. peberrod, revet | |
2 spsk. olie | |
25 g smør | |
Salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør kødet sammen med æg og alt det ‘grønne’ |
2
Færdig
|
Form den rørte tatar til 4 pæne bøffer |
3
Færdig
|
Steg bøfferne i olie og smør på en glohed pande - max. 30 sekunder på hver side |
2 Comments Skjul kommentarer
Hvilken øl kan du anbefale…
Kære Pernille
En Thy Pilsner smager godt hver gang! Vi holder også meget af klassikeren Guld Tuborg, der går godt til både traditionelle retter og mere krydret mad.
Appetitlige hilsener fra Spicy Twist