Ingredienser
-
200 g stenbiderrogn
-
2 skalotteløg
-
Majs blinis
-
125 g majsmel
-
3.5 dl mælk
-
2 æg
-
0.75 tsk. bagepulver
-
0.5 tsk. salt
-
25 g smør til stegning
-
Dildcreme
-
200 g cremefraiche 38%
-
1 bdt. dild, finthakket
-
1 citron, den revne skal
-
2 spsk. citronsaft
-
0.5 tsk. salt, peber
Et par ord om vores opskrift
Du skal have blinis med stenbiderrogn mindst én gang i sæsonen, som strækker sig fra januar til maj. Det er en pragtfuld vinter- og forårsspise her i det kolde nord.
Selvfølgelig kan du købe dine blinis færdiglavede, men hvorfor nu det, når blinis er så lette at lave? Højst 30 minutter efter, at du starter med at piske dejen, står du med et fadfuld (20 stk.) smukke, lune blinis.
I udgangspunktet er blinis blot flade pandekager, der kan bages på alt muligt forskelligt mel, og som måske er bedst kendt i de slaviske og jødiske køkkener.
Herhjemme er blinis i en del år især blevet bagt på boghvedemel eller almindelig hvedemel, og dejen er tilsat gær eller bagepulver, så pandekagerne hæver lidt.
Vi foreslår at lave dine blinis med majsmel, som er den melsort, mexicanske tortillaer bages af. Det giver en velsmagende, tæt pandekage, som sagtens kan stå distancen, når den overdænges med fiskeæg, dildcreme og rå løg.
Og når vi nu er ved de rå løg: Brug purløg eller skalotteløg! Almindelig zitauerløg og rødløg er alt for kraftige i smagen til de forfinede stenbiderrogn, der ret beset ikke smager af særligt meget.
Den sædvanlige klat cremefraiche er her blandet op med dild og citron, som begge dele gør underværker for alle havets milde gaver. Cremen bliver let syrlig.
Prøv også vores opskrift på stenbiderrogn serveret på sprøde kiks med rygeost og kørvel.
Servér gerne et glas knastør hvidvin eller bobler til den elegante forret.
Ingredienser
200 g stenbiderrogn | |
2 skalotteløg | |
Majs blinis |
|
125 g majsmel | |
3.5 dl mælk | |
2 æg | |
0.75 tsk. bagepulver | |
0.5 tsk. salt | |
25 g smør til stegning | |
Dildcreme |
|
200 g cremefraiche 38% | |
1 bdt. dild, finthakket | |
1 citron, den revne skal | |
2 spsk. citronsaft | |
0.5 tsk. salt, peber |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Pisk alle ingredienser (minus smør) sammen til blinisdej |
2
Færdig
|
Smelt smørret ved middelhøj varme på en sliplet-pande og brug en spiseske til at sætte 3 runde klatter dej på |
3
Færdig
|
Når dejen begynder at hæve let, skal de små pandekager vendes |
4
Færdig
|
Du burde sagtens kunne stege alle blinis uden at tilføre mere smør |
5
Færdig
|
Rør alle ingredienser til dildcreme sammen |
6
Færdig
|
Sæt de lune blinis, dildcreme, stenbiderrogn og finthakkede skalotteløg på bordet, så gæsterne selv kan forsyne sig - der bliver ca. 3 stk. til hver |