Ingredienser
-
4 cl whisky
-
2 cl sød vermouth
-
1 stænk Angostura
-
1 tsk. Cointreau
-
1 skive lime
-
Is
Et par ord om vores opskrift
Historien vil vide, at dagens cocktail blev opfundet på den navnkundige Manhattan Club i New York i starten af 1870’erne ved en fest afholdt til ære for en Samuel J. Tilden, der var præsidentkandidat. Visse fakta om, hvor historiens hovedpersoner befandt sig i verden på netop dét tidspunkt, tyder dog på, at det hele blot er en myte.
Never mind. Manhattan er uden tvivl en gammel opfindelse, sandsynligvis fra New York, og den har rangeret som en af verdens mest populære cocktails i en årrække.
En klassisk Manhattan består af 2 dele amerikansk whiskey (bourbon), 1 del sød italiensk vermouth og et stænk Angostura. Ingredienserne røres godt med is, så cocktailen køles ned, og hældes herefter i et passende glas. Uden is, men med et maraschino-kirsebær. Nogle bartendere tilføjer en strimmel appelsinskal eller en hel skive appelsin.
Alle ingredienser er mere eller mindre bitre, så det er i sandhed en cocktail for voksne. Manhattan passer perfekt som drink før maden eller som nightcap til at skylle den grimme smag væk af den smøg, man absolut ikke burde have røget.
Anyway. Her på Spicy Twist holder vi meget af en Manhattan i utide, men for at være helt ærlig synes vi, den trænger til et forfriskende pift. Så vi tilføjer 1 tsk. Cointreau (appelsinlikør), 1 skive lime, som lige får et tryk for at frigive et par dråber citrus, samt rigeligt med is, der får lov til at blive i cocktailglasset. Vores Manhattan bliver på den måde lidt friskere i smagen og forbliver kold længere.
Brug bare den whisky, du har i huset, skotsk eller amerikansk. Og den søde (røde) vermouth behøver ikke være italiensk – du skal jo ikke tale med den.
Ingredienser
4 cl whisky | |
2 cl sød vermouth | |
1 stænk Angostura | |
1 tsk. Cointreau | |
1 skive lime | |
Is |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør alle ingredienser sammen i et passende glas |
2
Færdig
|
Giv limeskiven et vrid, så der frigives lidt saft |
3
Færdig
|
Skål |