Opskrift: Martinez – nice old school cocktail
med gin og rød vermouth

0 0
Opskrift: Martinez – nice old school cocktail

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

4 cl gin
4 cl rød vermouth
1 tsk. Cointreau
2 stænk Angostura
Is

Martinez er en Manhattan med gin i stedet for whisky

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Som med alle de andre berømte amerikanske cocktails diskuteres der livligt, næsten ophedet, om oprindelsen til Martinez. Samt blandingsforholdet, hvor der er mange skoler.

Nogen hævder, at de to gin/vermouth-cocktails Martini og Martinez blev opfundet samtidig i 1860’erne. I en Martini er det som bekendt tør vermouth (dry Martini), man mixer med – mens en Martinez rystes med sød, rød vermouth. Driftige bartendere i New York skulle have opfundet begge cocktails på basis af italienske vermouths, der indtog USA i de år.

Næh-næh-næh, protesterer indbyggerne i byen Martinez i Californien, en Martinez er opfundet i og opkaldt efter vores by. Og ikke nok med det: En dry Martini er blot en afart af en Martinez, som er den oprindelige cocktail.

Som sagt er der også mange skoler inden for blandingsforholdet mellem gin og vermouth. Nogen hævder, der skal mest gin i, andre at der skal mest vermouth i, og atter andre at der skal lige dele af hvert i. De sidste holder vi med; her er balancen mellem det skarpe og det søde perfekt.

Der skulle ikke herske tvivl om, at der skal en smule Maraschino i en Martinez, altså en sød kirsebærlikør. Nogle bartendere har forsøgt sig med Cointreau i stedet, og vi foretrækker klart denne søde orangelikør. Sidste ingrediens er en bitter af en art, og her hælder vi til den klassiske Angostura.

Martinez er som sagt en cocktail, og så er det normalt at ryste ingredienserne i en shaker med is, hvorefter indholdet sies over i et cocktailglas.

Her på Spicy Twist synes vi, den type cocktails bliver drukket for hurtigt. Derfor vælger vi blot at blande ingredienserne og bagefter hælde dem over i et passende glas med is i. Lige som en drink. På den måde rækker din cocktail liiidt længere.

Ingredienser

4 cl gin
4 cl rød vermouth
1 tsk. Cointreau
2 stænk Angostura
Is
5 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Bland alle ingredienser

2
Færdig

Fyld is i et passende glas og hæld blandingen over

3
Færdig

Skål

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Pommes Anna på den nemme måde
forrige
Opskrift: Pommes Anna på den nemme måde
Opskrift: Sambal oelek - indonesisk chilipasta
næste
Opskrift: Sambal oelek – indonesisk chilipasta
Opskrift: Pommes Anna på den nemme måde
forrige
Opskrift: Pommes Anna på den nemme måde
Opskrift: Sambal oelek - indonesisk chilipasta
næste
Opskrift: Sambal oelek – indonesisk chilipasta

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here