Ingredienser
-
4 cl gin
-
4 cl rød vermouth
-
1 tsk. Cointreau
-
2 stænk Angostura
-
Is
Et par ord om vores opskrift
Som med alle de andre berømte amerikanske cocktails diskuteres der livligt, næsten ophedet, om oprindelsen til Martinez. Samt blandingsforholdet, hvor der er mange skoler.
Nogen hævder, at de to gin/vermouth-cocktails Martini og Martinez blev opfundet samtidig i 1860’erne. I en Martini er det som bekendt tør vermouth (dry Martini), man mixer med – mens en Martinez rystes med sød, rød vermouth. Driftige bartendere i New York skulle have opfundet begge cocktails på basis af italienske vermouths, der indtog USA i de år.
Næh-næh-næh, protesterer indbyggerne i byen Martinez i Californien, en Martinez er opfundet i og opkaldt efter vores by. Og ikke nok med det: En dry Martini er blot en afart af en Martinez, som er den oprindelige cocktail.
Som sagt er der også mange skoler inden for blandingsforholdet mellem gin og vermouth. Nogen hævder, der skal mest gin i, andre at der skal mest vermouth i, og atter andre at der skal lige dele af hvert i. De sidste holder vi med; her er balancen mellem det skarpe og det søde perfekt.
Der skulle ikke herske tvivl om, at der skal en smule Maraschino i en Martinez, altså en sød kirsebærlikør. Nogle bartendere har forsøgt sig med Cointreau i stedet, og vi foretrækker klart denne søde orangelikør. Sidste ingrediens er en bitter af en art, og her hælder vi til den klassiske Angostura.
Martinez er som sagt en cocktail, og så er det normalt at ryste ingredienserne i en shaker med is, hvorefter indholdet sies over i et cocktailglas.
Her på Spicy Twist synes vi, den type cocktails bliver drukket for hurtigt. Derfor vælger vi blot at blande ingredienserne og bagefter hælde dem over i et passende glas med is i. Lige som en drink. På den måde rækker din cocktail liiidt længere.
Ingredienser
4 cl gin | |
4 cl rød vermouth | |
1 tsk. Cointreau | |
2 stænk Angostura | |
Is |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Bland alle ingredienser |
2
Færdig
|
Fyld is i et passende glas og hæld blandingen over |
3
Færdig
|
Skål |