Ingredienser
-
Laks i ovn
-
600 g laks
-
0.5 lime
-
1 tsk. spidskommen
-
1 tsk. korianderfrø
-
1 tsk. salt
-
1 frisk chili
-
Stegt blomkål og mandler
-
100 g mandler
-
1 blomkål
-
1 tsk. spidskommen
-
1 tsk. korianderfrø
-
1 tsk. salt
-
1 fed hvidløg
-
0.5 dl olivenolie
Et par ord om vores opskrift
Det tager højst en halv time at tilberede dette festmåltid, hvor der er fuld fart på farver og smage. Og det er jo netop det pragtfulde ved den mexicanske madkultur: Der er altid fut under smagsløgene og flotte kulører, der fryder øje og sind.
Laksen er ufatteligt nem at have med at gøre. Du smider bare din lakseside i et ovnfast fad, drypper limesaft over, drysser med krydderier – og giver den 15 minutter i ovnen ved 225 grader. Så er den både gennembagt og saftig.
Krydderierne er spidskommen, korianderfrø, salt og frisk, finthakket chili. Mere mexicansk bliver det ikke.
Nogle af krydderierne går igen i det skønne tilbehør: Stegt blomkål og mandler. Du vil dåne over, hvor godt det smager! Blomkål, smuttede mandler og krydderier sættes over på en pande med en sjat olivenolie samtidig med, at du sætter fisken i ovnen.
Efter 15 minutter er laks og blomkål færdige samtidig. Det er da perfekt timing, ikke sandt?
Som det friske islæt i dagens krydrede menu er det næsten ikke til at komme uden om en sydamerikansk tomatsalsa med masser af tomater, løg og koriander.
Har du meget sultne medspisere, så lun gerne en stabel hjemmebagte tacos – de kan enten spises til eller rullet omkring laks, blomkål og salsa.
Er gæsterne meget tørstige, så knap en flok Corona op (øllen, altså) og stik en limebåd i halsen (på øllen, altså).
Viva Mexico!
Ingredienser
Laks i ovn |
|
600 g laks | |
0.5 lime | |
1 tsk. spidskommen | |
1 tsk. korianderfrø | |
1 tsk. salt | |
1 frisk chili | |
Stegt blomkål og mandler |
|
100 g mandler | |
1 blomkål | |
1 tsk. spidskommen | |
1 tsk. korianderfrø | |
1 tsk. salt | |
1 fed hvidløg | |
0.5 dl olivenolie |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Anbring laksen på skindsiden i et ovnfast fad og dryp limesaft over |
2
Færdig
|
Knus krydderierne til pulver, hak chilien fint og drys det hele over laksen |
3
Færdig
|
Bag laksen 15 minutter midt i en 225 grader varm ovn |
4
Færdig
|
Hæld kogende vand over mandlerne og smut dem efter 5 minutters trækketid |
5
Færdig
|
Skær blomkålen i små buketter, knus krydderierne og riv hvidløget |
6
Færdig
|
Bland alle ingredienser og steg 15 minutter i olien ved middelvarme - en del af tiden med låg på, så blomkålen bliver mør - rør rundt et par gange undervejs |