Ingredienser
-
Paradisæbler
-
Sukker
Et par ord om vores opskrift
I oktober måned hænger millioner af små, røde paradisæbler klar til brug i de danske haver. Men ak, langt de fleste får blot lov at falde til jorden og rådne væk.
“Problemet” er, at paradisæblerne ikke kan spises uden videre – de er for syrlige og bitre – og så gider vi forkælede danskere ikke lege med. Det skal være nemt.
Helt ærligt, venner: Det er enormt synd! PARADISÆBLER SMAGER FANTASTISK, når de er tilberedt med sukker eller overhældt med alkohol. De små æbler har så utroligt mange smagsnuancer, at de langt overgår et hvilket som helst almindeligt spiseæble.
Så kom nu i gang, danske mænd og kvinder. Brug jeres paradisæbler og glæd jer til skønne smagsoplevelser. #stopspildafmad
De to almindeligste opskrifter med paradisæbler er:
Paradisæblesaft er en tredje mulighed, og det er den nemmeste, hurtigste og mest anvendelige. Alle vil kunne lide paradisæblesaft, der næsten smager som en lidt sød, frisk æblemost.
Den gammeldags opskrift på paradisæblesaft
Paradisæblesaft er traditionelt en tidskrævende affære. Der skal fjernes stilk og blomst fra de mange æbler (her går mindst 1 time), og så skal æblerne koges bløde 10 minutter med vand, der næsten dækker. Herefter skal saften sies fra de blødkogte æbler i 4-5 timer (eller natten over), og til sidst skal denne saft koges 10 minutter med sukker (1 del saft til 0,8 del sukker). Sådan kan du gøre, hvis du ikke har en saftpresser eller slowjuicer.
Den nye opskrift på paradisæblesaft
Med en saftpresser eller slowjuicer går der 1 time, fra du starter, til saften er klar. Du kører de hele æbler (inkl. blomst, stilk og kernehus) gennem maskinen og står lynhurtigt med en uklar æblesaft. Denne saft skummer du og hælder så i en gryde med sukker (3 dele saft til 2 dele sukker), koger 10 minutter, skummer igen, og så er saften klart il at hælde på atamonskyllede patentflasker.
Spicy Twists paradisæbleredaktion plukkede på få minutter 3,5 kilo paradisæbler fra et enkelt, lille træ. Æblerne blev til 3 liter rå saft, som vi kogte med 2 kg sukker – på under 1 time stod vi således med 4 liter af den smukkeste, røde, søde paradisæblesaft.
Din hjemmelavede paradisæblesaft er ret koncentreret. 1 del saft skal fortyndes med 2 dele vand. Vores 4 liter saft forvandles på den måde til 12 liter saftevand.
Paradisæblesaften smager også godt i drinks. For eksempel i en Ævle Bævle, hvor æblejuice blandes med vand og isterninger.
Så her får du lige to nyttige opskrifter med paradisæblesaft:
Paradisæblesaftevand
- 1 dl paradisæblesaft
- 2 dl danskvand
- Isterninger
Paradis Ævle Bævle
- 0.5 dl paradisæblesaft
- 0.5 dl vodka
- 1 dl danskvand
- Isterninger
Hvis du har andre spændende opskrifter med paradisæbler, må du meget gerne skrive til os på hej@spicytwist.dk
Ingredienser
Paradisæbler | |
Sukker |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kør de hele paradisæbler (inkl. blomst, stilk og kernehus) gennem en saftpresser eller slowjuicer |
2
Færdig
|
Skum saften |
3
Færdig
|
Mål saften af: Du skal bruge 3 dele saft til 2 dele sukker |
4
Færdig
|
Kog saft og sukker 10 minutter ved middel varme |
5
Færdig
|
Skum saften |
6
Færdig
|
Hæld saften på patentflasker, der først er rystet med lidt atamon og kogende vand |
7
Færdig
|
Opbevar mørkt og køligt |