Opskrift: Mexicansk laks i ovn
med stegt blomkål og mandler

0 0
Opskrift: Mexicansk laks i ovn

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Laks i ovn
600 g laks
0.5 lime
1 tsk. spidskommen
1 tsk. korianderfrø
1 tsk. salt
1 frisk chili
Stegt blomkål og mandler
100 g mandler
1 blomkål
1 tsk. spidskommen
1 tsk. korianderfrø
1 tsk. salt
1 fed hvidløg
0.5 dl olivenolie

Let, sund og festlig mad til ugens fiskedag

Tilhører:
  • Sund mad

Ingredienser

  • Laks i ovn

  • Stegt blomkål og mandler

Et par ord om vores opskrift

Del

Det tager højst en halv time at tilberede dette festmåltid, hvor der er fuld fart på farver og smage. Og det er jo netop det pragtfulde ved den mexicanske madkultur: Der er altid fut under smagsløgene og flotte kulører, der fryder øje og sind.

Laksen er ufatteligt nem at have med at gøre. Du smider bare din lakseside i et ovnfast fad, drypper limesaft over, drysser med krydderier – og giver den 15 minutter i ovnen ved 225 grader. Så er den både gennembagt og saftig.

Krydderierne er spidskommen, korianderfrø, salt og frisk, finthakket chili. Mere mexicansk bliver det ikke.

Nogle af krydderierne går igen i det skønne tilbehør: Stegt blomkål og mandler. Du vil dåne over, hvor godt det smager! Blomkål, smuttede mandler og krydderier sættes over på en pande med en sjat olivenolie samtidig med, at du sætter fisken i ovnen.

Efter 15 minutter er laks og blomkål færdige samtidig. Det er da perfekt timing, ikke sandt?

Som det friske islæt i dagens krydrede menu er det næsten ikke til at komme uden om en sydamerikansk tomatsalsa med masser af tomater, løg og koriander.

Har du meget sultne medspisere, så lun gerne en stabel tortillapandekager – de kan enten spises til eller rullet omkring laks, blomkål og salsa.

Er gæsterne meget tørstige, så knap en flok Corona op (øllen, altså) og stik en limebåd i halsen (på øllen, altså).

Viva Mexico!

0/5 (0 Reviews)

Ingredienser

Antal personer:
Laks i ovn
600 g laks
0.5 lime
1 tsk. spidskommen
1 tsk. korianderfrø
1 tsk. salt
1 frisk chili
Stegt blomkål og mandler
100 g mandler
1 blomkål
1 tsk. spidskommen
1 tsk. korianderfrø
1 tsk. salt
1 fed hvidløg
0.5 dl olivenolie

Sådan gør du

1
Færdig

Anbring laksen på skindsiden i et ovnfast fad og dryp limesaft over

2
Færdig

Knus krydderierne til pulver, hak chilien fint og drys det hele over laksen

3
Færdig

Bag laksen 15 minutter midt i en 225 grader varm ovn

4
Færdig

Hæld kogende vand over mandlerne og smut dem efter 5 minutters trækketid

5
Færdig

Skær blomkålen i små buketter, knus krydderierne og riv hvidløget

6
Færdig

Bland alle ingredienser og steg 15 minutter i olien ved middelvarme - en del af tiden med låg på, så blomkålen bliver mør - rør rundt et par gange undervejs

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.200 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad.

Opskrift: Pragtfuld paradisæblesaft på 1 time
forrige
Opskrift: Pragtfuld paradisæblesaft på 1 time
Opskrift: Bygotto med blomkål
næste
Opskrift: Bygotto med blomkål
Opskrift: Pragtfuld paradisæblesaft på 1 time
forrige
Opskrift: Pragtfuld paradisæblesaft på 1 time
Opskrift: Bygotto med blomkål
næste
Opskrift: Bygotto med blomkål

Tilføj Din Kommentar