Opskrift: Mulligatawny med kylling (indisk karrysuppe)
og fløde

0 0
Opskrift: Mulligatawny med kylling (indisk karrysuppe)

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
3 spsk. olie
2 løg
2 fed hvidløg
40 g ingefær
3 stængler blegselleri
2 gulerødder
1 rød peberfrugt
1 squash
4 spsk. karry
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. korianderfrø
1 tsk. spidskommen
1 tsk. sort peber
1 tsk. salt
500 g kartofler
1 l hønsebouillon
1 dl piskefløde
0.5 lime, saften
600 g kylling, kogt
Frisk koriander

Værsgo, et godt bud på din nye yndlingssuppe

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Ordet mulligatawny kommer af de tamilske ord for peber og vand, men retten er i store træk udviklet i 1800-tallets England under indtryk fra deres indiske undersåtter.

Med lidt god vilje kan vi kalde mulligatawny for en indisk karrysuppe. Det er i hvert fald en laber, cremet suppe, der er smagt til med masser af karry.

Du kan putte alt muligt i en mulligatawny. Vi har før lavet en mulligatawny med muslinger og porrer. Denne gang indeholder suppen bl.a. kogt kylling, rød peberfrugt og squash. Foruden løg, blegselleri, gulerod – og de revne kartofler, der jævner suppen.

Den cremede konsistens kommer fra en sjat piskefløde, men du kan altså også sagtens bruge kokosmælk. Eller helt undlade et fedende produkt.

Kyllingen har vi købt hel, parteret i 4 stykker og kogt 35 minutter i vand, der lige dækker, tilsat 15 kardemommekapsler, 1 stjerneanis, sort peber og salt. Det giver en meget saftig kylling, der bagefter lige skal pilles fra benene, og en suppe, der smager 100 gange bedre end hønsebouillon.

I stedet for en hel kylling kan du koge kyllingebryster 10 minutter i den samme blanding af vand og krydderier. Jo længere tid du lader kyllingen trække i kogevandet, jo bedre smager den.

Du kan sagtens servere friskbagte naan-brød til mulligatawny. Og hvis du har alt for meget tid i køkkenet, blander du selv din karry. Med hjemmeblandet karry behøver du ikke bruge alle de andre krydderier.

Ingredienser

Antal personer:
3 spsk. olie
2 løg
2 fed hvidløg
40 g ingefær
3 stængler blegselleri
2 gulerødder
1 rød peberfrugt
1 squash
4 spsk. karry
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. korianderfrø
1 tsk. spidskommen
1 tsk. sort peber
1 tsk. salt
500 g kartofler
1 l hønsebouillon
1 dl piskefløde
0.5 lime, saften
600 g kylling, kogt
Frisk koriander
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Varm olien i en god gryde og begynd at stege de fint snittede grøntsager ved svag varme, efterhånden som du får dem klar

2
Færdig

Grøntsagerne skal falde helt sammen og blive meget møre uden at blive brune

3
Færdig

Tilsæt krydderier, skru lidt op for varmen og steg med nogle minutter

4
Færdig

Tilsæt de revne kartofler, bouillon og fløde og småkog 20-25 minutter under låg

5
Færdig

Rør i suppen engang imellem, så den ikke brænder på

6
Færdig

Smag suppen til med lime, og hvad der ellers mangler

7
Færdig

Tilsæt den kogte kylling i mundrette stykker og varm igennem

8
Færdig

Servér rygende varm med et drys koriander

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Grønkålssalat nicoise
forrige
Opskrift: Grønkålssalat nicoise
Opskrifter: Thailandske kyllingespyd (satays)
næste
Opskrift: Thailandske kyllingespyd (satays)
Opskrift: Grønkålssalat nicoise
forrige
Opskrift: Grønkålssalat nicoise
Opskrifter: Thailandske kyllingespyd (satays)
næste
Opskrift: Thailandske kyllingespyd (satays)

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here