Ingredienser
-
Kogte ris
-
3 dl ris
-
4.5 dl vand
-
1 tsk. salt
-
Nasi goreng
-
3 spsk. olie
-
4 skalotteløg
-
3 fed hvidløg
-
0.5 tsk. chiliflager
-
250 g kyllingebryst
-
1 æg
-
5 spsk. soya
-
1 tsk. brunt sukker
-
1 tsk. gurkemeje
-
Kogte ris
-
Lynsyltede grøntsager
-
2 dl vand
-
0.5 dl eddike
-
0.5 dl sukker
-
0.25 tsk. chiliflager
-
2 skalotteløg
-
1 gulerod
-
0.5 agurk
-
Spejlæg
-
2 spsk. olie
-
2 æg
Et par ord om vores opskrift
Holder du også af stegte ris, så vil du ELSKE nasi goreng. Nasi goreng betyder stegte ris på indonesisk, og her serverer man den skønne ret med tilbehør som spejlæg, syltede grøntsager, stegte løg og sambal oelek. Vi viser, hvordan du hurtigt og nemt laver en omgang nasi goreng ayam (med kylling) på under 30 minutter inklusive de lækre lynsyltede grøntsager.
Læs mere om nasi goreng – indonesiske stegte ris – efter opskriften.
Ingredienser
Kogte ris |
|
3 dl ris | |
4.5 dl vand | |
1 tsk. salt | |
Nasi goreng |
|
3 spsk. olie | |
4 skalotteløg | |
3 fed hvidløg | |
0.5 tsk. chiliflager | |
250 g kyllingebryst | |
1 æg | |
5 spsk. soya | |
1 tsk. brunt sukker | |
1 tsk. gurkemeje | |
Kogte ris | |
Lynsyltede grøntsager |
|
2 dl vand | |
0.5 dl eddike | |
0.5 dl sukker | |
0.25 tsk. chiliflager | |
2 skalotteløg | |
1 gulerod | |
0.5 agurk | |
Spejlæg | |
2 spsk. olie | |
2 æg |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kog risene dagen i forvejen, så de er helt kolde |
2
Færdig
|
Kog ris 11 minutter i vand og salt, lad herefter trække 11 minutter under låg |
3
Færdig
|
Lynsyltede grøntsagerBring vand, eddike, sukker og chili i kog |
4
Færdig
|
Tilsæt skiver af løg, gulerod og agurk - kog hurtigt op, tag af ilden og køl af |
5
Færdig
|
Nasi gorengVarm olien på en sliplet-pande |
6
Færdig
|
Steg tynde skiver løg og hvidløg et par minutter ved middelvarme, til løgene bliver blanke |
7
Færdig
|
Tilsæt kylling i tern og steg, til ternene er hvide, men ikke gennemstegt |
8
Færdig
|
Tilsæt æg og rør rundt |
9
Færdig
|
Tilsæt soya, brunt sukker og gurkemeje - kog væsken en smule ind |
10
Færdig
|
Tilsæt kogte ris og varm godt igennem, mens du konstant skraber bunden fri for rester |
11
Færdig
|
SpejlægSteg æggene i varm olie på en separat pande, til de er akkurat størknede |
12
Færdig
|
ServeringPortionsanret nasi goreng med spejlæg på toppen og servér de syltede grøntsager ved siden af |
Mere om nasi goreng – indonesiske stegte ris
Nasi goreng betyder stegte ris på indonesisk. Hvis du ønsker kylling i retten, skal du bede om en omgang nasi goreng ayam.
Du kan få nasi goreng på hundredvis af måder rundt omkring i det kæmpestore indonesiske ørige. Med rejer, med ged, med indvolde, med andeæg, med ananas, med rejepasta, med saltet fisk, med østers sauce, med ekstra meget chili, med ærter, med – ja, kun fantasien sætter grænser.
I denne opskrift bruger vi kyllingebryst, som skæres i halvstore tern. Men som du kan forstå, kan du proppe alt muligt andet i dine stegte ris. Visse typer grøntsager (som ærter og minimajs) skal ikke have så meget varme som kylling og skal derfor tilsættes lidt senere i stegeprocessen. Det samme gælder rejer.
I en ægte indonesisk nasi goreng bruger man Kecap Manis, som er en sød soya. Det giver retten en lidt rundere og mere snasket fornemmelse end fx kinesiske stegte ris. Har du ikke lige en flaske Kecap Manis, så gør som os – brug almindelig soya og lidt brunt sukker.
Gurkemeje er også meget brugt i nasi goreng. Det er med til at farve risene, som ofte ender med at blive gulligt-brune.
Hvis du bestiller din nasi goreng et ordentligt sted, vil de lækre stegte ris ALTID have selskab af forskellige slags tilbehør. Det oplevede vi både i Jakarta og på Bali.
I dagens udgave af nasi goreng serverede vi både spejlæg, lynsyltede grøntsager (10 minutter) og sambal oelek chilipasta. I stedet for at lave en portion stegte skalotteløg brugte vi bare lidt flere løg i retten.
Typisk tilbehør til nasi goreng
- Spejlæg
- Stegte skalotteløg
- Rejechips
- Syltede grøntsager
- Sambal oelek chilipasta