Ingredienser
-
20 g ingefær, frisk
-
5 limeblade
-
2 fed hvidløg
-
1 stængel citrongræs
-
1 chili
-
1 spsk. salt
-
1.5 l vand
-
8 kyllingelår
-
500 g nudler
-
0.5 broccoli
-
2 gulerødder
-
0.5 bdt. koriander
Et par ord om vores opskrift
Cup noodles – eller kopnudler, som det hedder i en meget bogstavelig dansk oversættelse – har gået sin sejrsgang verden over, siden en fremsynet taiwaneser opfandt den lækre fastfood for et japansk firma tilbage i 1958. Dengang brugte man de populære ramen-nudler og kylling.
Typisk nok slog cup noodles først rigtigt igennem, da man i USA fandt på at fylde det i tykke skumbægre, der kan holde på varmen. Hovedvarianterne er nudler med kylling, nudler med oksekød og nudler med rejer. Men mon ikke der også snart kommer en vegetarisk bølge inden for kopnudler?
I denne version bruger vi de billige kyllingelår og en håndfuld asiatiske krydderurter til at lave en omgang kopnudler de luxe. Det smager rent ud sagt vildt godt – og vildt asiatisk!
Hvis det skal gå hurtigere, kan du skære 400 gram kyllingebryst i strimler og koge 5 minutter i den krydrede suppe. I så fald skal du tilsætte 3 bouillonterninger og udelade salt.
Tricket er at koge nudlerne i den gode suppe, så de opsuger det meste af væden og bliver bløde, mumsede og fulde af smag. Herefter er nudlerne lette at fiske op af koppen, glasset, bægret, eller hvad du nu synes, de skal serveres af – uden at hælde suppe ned over sig! Her på Spicy Twist spiser vi gerne med pinde, men en gaffel kan sagtens gå an i en snæver vending.
Denne portion rækker til 4 hovedretter, alternativt 6-8 frokoster eller mellemmåltider.
Ingredienser
20 g ingefær, frisk | |
5 limeblade | |
2 fed hvidløg | |
1 stængel citrongræs | |
1 chili | |
1 spsk. salt | |
1.5 l vand | |
8 kyllingelår | |
500 g nudler | |
0.5 broccoli | |
2 gulerødder | |
0.5 bdt. koriander |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Snit alle krydderurterne (minus koriander) fint og blend til en lysegrøn suppe med salt og vand |
2
Færdig
|
Kog kyllingelårene 35 minutter i suppen under låg og lad trække mindst 15 minutter mere |
3
Færdig
|
Fisk kyllingelårene op og pil kødet af |
4
Færdig
|
Tjek dine nudler - måske skal de først blødes op? Så gør det, før de skal koges |
5
Færdig
|
Kog nudlerne i kyllingesuppen så lang tid, der står på pakken - der skal ikke låg på gryden imens |
6
Færdig
|
Snit broccoli inklusive stok samt gulerødder i små stykker |
7
Færdig
|
Tilsæt broccoli, gulerødder og kylling 1,5 minut, før nudlerne er færdige |
8
Færdig
|
Øs straks op i kopper eller glas og drys med hakket koriander |