Opskrift: Hjemmelavede kopnudler (cup noodles)
med kylling, ingefær, chili og citrongræs

0 0
Opskrift: Hjemmelavede kopnudler (cup noodles)

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
20 g ingefær, frisk
5 limeblade
2 fed hvidløg
1 stængel citrongræs
1 chili
1 spsk. salt
1.5 l vand
8 kyllingelår
500 g nudler
0.5 broccoli
2 gulerødder
0.5 bdt. koriander

Asiatisk fastfood med et spicy twist

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Cup noodles – eller kopnudler, som det hedder i en meget bogstavelig dansk oversættelse – har gået sin sejrsgang verden over, siden en fremsynet taiwaneser opfandt den lækre fastfood for et japansk firma tilbage i 1958. Dengang brugte man de populære ramen-nudler og kylling.

Typisk nok slog cup noodles først rigtigt igennem, da man i USA fandt på at fylde det i tykke skumbægre, der kan holde på varmen. Hovedvarianterne er nudler med kylling, nudler med oksekød og nudler med rejer. Men mon ikke der også snart kommer en vegetarisk bølge inden for kopnudler?

I denne version bruger vi de billige kyllingelår og en håndfuld asiatiske krydderurter til at lave en omgang kopnudler de luxe. Det smager rent ud sagt vildt godt – og vildt asiatisk!

Hvis det skal gå hurtigere, kan du skære 400 gram kyllingebryst i strimler og koge 5 minutter i den krydrede suppe. I så fald skal du tilsætte 3 bouillonterninger og udelade salt.

Tricket er at koge nudlerne i den gode suppe, så de opsuger det meste af væden og bliver bløde, mumsede og fulde af smag. Herefter er nudlerne lette at fiske op af koppen, glasset, bægret, eller hvad du nu synes, de skal serveres af – uden at hælde suppe ned over sig! Her på Spicy Twist spiser vi gerne med pinde, men en gaffel kan sagtens gå an i en snæver vending.

Denne portion rækker til 4 hovedretter, alternativt 6-8 frokoster eller mellemmåltider.

Ingredienser

Antal personer:
20 g ingefær, frisk
5 limeblade
2 fed hvidløg
1 stængel citrongræs
1 chili
1 spsk. salt
1.5 l vand
8 kyllingelår
500 g nudler
0.5 broccoli
2 gulerødder
0.5 bdt. koriander
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Snit alle krydderurterne (minus koriander) fint og blend til en lysegrøn suppe med salt og vand

2
Færdig

Kog kyllingelårene 35 minutter i suppen under låg og lad trække mindst 15 minutter mere

3
Færdig

Fisk kyllingelårene op og pil kødet af

4
Færdig

Tjek dine nudler - måske skal de først blødes op? Så gør det, før de skal koges

5
Færdig

Kog nudlerne i kyllingesuppen så lang tid, der står på pakken - der skal ikke låg på gryden imens

6
Færdig

Snit broccoli inklusive stok samt gulerødder i små stykker

7
Færdig

Tilsæt broccoli, gulerødder og kylling 1,5 minut, før nudlerne er færdige

8
Færdig

Øs straks op i kopper eller glas og drys med hakket koriander

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Pasta med grønkålspesto
forrige
Opskrift: Pasta med grønkålspesto
Opskrift: Nem bagt æblekage
næste
Opskrift: Nem bagt æblekage
Opskrift: Pasta med grønkålspesto
forrige
Opskrift: Pasta med grønkålspesto
Opskrift: Nem bagt æblekage
næste
Opskrift: Nem bagt æblekage

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here