Opskrift: Østrigsk æblekage (Apfelstrudel)
med kanel, rosiner og rom

0 0
Opskrift: Østrigsk æblekage (Apfelstrudel)

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Mørdej
200 g hvedemel
25 g smør
1 æg
4 spsk. vand
0.25 tsk. salt
Æblefyld
600 g syrlige æbler
40 g nødder
40 g rosiner
25 g rasp
4 spsk. sukker
1 spsk. rom
2 tsk. kanel
40 g smør til pensling
Flormelis til pynt

En syndig æbleroulade, der får dine gæster til at jodle af fryd

Ingredienser

  • Mørdej

  • Æblefyld

Et par ord om vores opskrift

Del

Man opbygger en sund og naturlig sult, når man futter rundt i de østrigske Alper, hvad enten det foregår til fods, på to hjul eller med et par ski på. Heldigvis har de gode østrigere opskriften på, hvordan man bringer dig til hægterne igen:

Med et solidt stykke Apfelstrudel, en flot klat flødeskum og en skoldhed kop kaffe! “Bitte, gnädige Frau…”

Som navnet antyder, er Apfelstrudel en østrigsk æblekage – eller snarere æbleroulade. Det er en nærende sag, hvori indgår en del smør, nødder, rosiner og kanel. Hvis du har en flaske i huset, gør en spiseskefuld rom bestemt ikke kagen dårligere.

For at kagen ikke skal blive for vammel, er det bedst, hvis du bruger syrlige æbler til fyldet. Efterårs- og vinteræblet Belle de Boscoop egner sig fortrinligt. Kan du ikke få fingre i syrlige æbler, så spar lidt på sukkeret.

Som sagt er en klat flødeskum – eller evt. vaniljecreme – det rette tilbehør til Apfelstrudel. Samt kaffe eller te. Og hvis du virkelig vil forkæle gæsterne, serverer du også et lille glas af den samme gode rom, du blandede i fyldet.

Østrigsk æblekage egner sig lige godt til eftermiddagskaffen og som dessert. Den smager allerbedst lun.

Ingredienser

Antal personer:
Mørdej
200 g hvedemel
25 g smør
1 æg
4 spsk. vand
0.25 tsk. salt
Æblefyld
600 g syrlige æbler
40 g nødder
40 g rosiner
25 g rasp
4 spsk. sukker
1 spsk. rom
2 tsk. kanel
40 g smør til pensling
Flormelis til pynt
1 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Brug hænderne til at ælte dejen godt sammen - stil på køl, mens du laver fyldet

2
Færdig

Skræl æbler og hak groft, hak også mandlerne groft og bland fyldet sammen

3
Færdig

Rul dejen tyndt ud (uden mel) til en plade på mindst 35 x 35 cm

4
Færdig

Læg dejen på et stykke bagepapir og pensl med smeltet smør

5
Færdig

Fordel fyldet på dejen og brug nu bagepapiret til at rulle en roulade - ikke for stram

6
Færdig

Pensl rouladen med smør

7
Færdig

Bag 40 minutter ved 200 grader på næstnederste rille i ovnen

8
Færdig

Lad din Apfelstrudel køle lidt af, drys med flormelis og servér i tykke skiver

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Rissalat med sprødstegt bacon
forrige
Opskrift: Rissalat med sprødstegt bacon
Opskrift: Confiterede svinekæber på den nemme måde
næste
Opskrift: Confiterede svinekæber på den nemme måde
Opskrift: Rissalat med sprødstegt bacon
forrige
Opskrift: Rissalat med sprødstegt bacon
Opskrift: Confiterede svinekæber på den nemme måde
næste
Opskrift: Confiterede svinekæber på den nemme måde

Tilføj Din Kommentar