Ingredienser
-
4 andelår
-
4 tsk. salt
-
20 peberkorn
-
20 kardemommekapsler, kornene
-
2 stjerneanis
-
2 tsk. fennikelfrø
-
2 tsk. kanel
Et par ord om vores opskrift
En af de største delikatesser i fransk gastronomi er confit de canard – eller andeconfit, som vi siger på dansk. Let saltede andelår kogt i deres eget fedt, til kødet næsten falder af benet, og som efter en tur i ovnen er knasende sprøde.
Denne opskrift på marineret langtidsstegt andelår gør noget af det samme for anden. Det er bare meget lettere og billigere. Vi garanterer, at lårene er møre indeni og sprøde udenpå. Og med den særlige krydderiblanding opnår du en raffineret smag – både lidt juleagtig, lidt kinesisk og lidt salt.
Du starter dagen i forvejen med at gnide andelårene ind i krydderierne, så de kan trænge godt ind i kødet. På selve dagen skal andelårene have 2 timer i ovnen ved lav varme og 5 minutter ved høj varme. Så nemt er det.
Som tilbehør til disse eksotiske, langtidsstegte andelår kan du sagtens servere en god omgang rødkål og lækre brune kartofler.
Ingredienser
4 andelår | |
4 tsk. salt | |
20 peberkorn | |
20 kardemommekapsler, kornene | |
2 stjerneanis | |
2 tsk. fennikelfrø | |
2 tsk. kanel |
Sådan gør du
1
Færdig
|
24 timer inden tilberedning gnider du andelårene grundigt ind i de knuste krydderier og lægger dem i en frysepose i køleskabet |
2
Færdig
|
Hæld lidt vand i bunden af et ovnfast fad og læg andelårene oveni |
3
Færdig
|
Steg andelårene 2 timer i ovnen ved 150 grader og 5 minutter ved 225 grader |