• Forside
  • Brunch
  • Opskrift: Råsyltet appelsinmarmelade på 15 minutter

Opskrift: Råsyltet appelsinmarmelade på 15 minutter
med abrikoser og citron

0 0
Opskrift: Råsyltet appelsinmarmelade på 15 minutter

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
200 g tørrede abrikoser
100 g sukker
5 appelsiner (øko)
2 citroner (øko)

Danmarks hurtigste opskrift på lækker appelsinmarmelade

Tilhører:
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Råsyltet appelsinmarmelade er en klassiker. Det er dejligt pålæg om morgenen og om eftermiddagen, når kroppen skriger på en kop varm te og syltetøjsmadder. Skulle der snige sig en skive ost ind mellem brødet og appelsinmarmeladen, gør det bestemt ikke oplevelsen ringere.

Råsyltet appelsinmarmelade har en frisk, rund smag af søde appelsiner og en smule bitterhed fra appelsinernes skal. Det er nemt at lave, især hvis du har en foodprocessor, blender eller kødhakker.

På 15 minutter kan du have din råsyltede appelsinmarmelade klar til at hælde på sylteglas. Det må næsten være Danmarks hurtigste opskrift på en virkelig god marmelade.

Skal vi lige repetere forskellen på marmelade og syltetøj? Marmelade behøver kun at indeholde 35% frugt og har ofte en geléagtig konsistens. Syltetøj skal indeholde hele stykker af mindst 45% frugt, og konsistensen er ofte tyndere end marmelade.

Med sit høje frugtindhold, grove struktur og en smule tynde konsistens er råsyltet appelsinmarmelade i realiteten en slags syltetøj, men traditionelt kalder man det altså marmelade. Denne lille logiske brist må vi bare lære at leve med.

Ved fremstilling af råsyltet appelsinmarmelade med abrikoser starter man normalt med at lægge de tørrede abrikoser i blød i mange timer. Vi kører dem i stedet til mos sammen med sukker i foodprocessoren og sparer dermed timers forberedelse.

De fleste skræller appelsiner og citroner med en kartoffelskræller. Vi forslår i stedet at rive skallen med et rivejern, så kun det alleryderste lag kommer med – dette lag er mere aromatisk end bittert.

Herefter skal det hvide lag på frugten fjernes, så kun frugtkødet er tilbage. Det er dette hvide lag, som smager ret bittert. Brug en skarp kniv til at skære det hvide lag af; det tager ingen tid.

Som sagt kører du først de tørrede abrikoser og sukker til mos. Nu tilsætter du frugtkød og revet citrusskræl, og så skal det hele køres til en jævn mos. Det tager højst 2 minutter i foodprocessoren, blenderen eller kødhakkeren.

Nu er din råsyltede appelsinmarmelade klar til at spise. Marmeladen bliver endnu bedre, når den har hvilet mindst 1 døgn i et Atamon-skyllet glas. Så er sukkerkrystallerne helt opløst, og smagen har samlet sig til et harmonisk hele.

Glæd dig til en pragtfuld marmelade, lavet på ingen tid.

Se også vores opskrift på lynhurtig hindbærsyltetøj

Ingredienser

Antal personer:
200 g tørrede abrikoser
100 g sukker
5 appelsiner (øko)
2 citroner (øko)
3 fra 13 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Kør abrikoser og sukker til mos i foodprocessoren

2
Færdig

Brug et rivejern til at rive det yderste orange og gule lag skal af appelsiner og citroner - hæld ned til abrikosmosen

3
Færdig

Brug en skarp kniv til at skrælle det hvide lag af appelsiner og citroner, så kun frugtkødet og hinderne er tilbage - kassér det hvide lag og evt. sten

4
Færdig

Hæld frugtkødet ned til abrikosmos og frugtskal og kør til en jævn mos - det tager højst 2 minutter

5
Færdig

Skyl et stort sylteglas i 1 tsk. Atamon og lidt kogende vand, kassér dette, hæld den råsyltede appelsinmarmelade på glasset

6
Færdig

Appelsinmarmeladen kan holde sig i ugevis i køleskab

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

one-pot-gresk-kylling
forrige
Opskrift: One pot græsk kylling
hakkeboeffer-med-bloede-loeg
næste
Opskrift: Hakkebøf med bløde løg
one-pot-gresk-kylling
forrige
Opskrift: One pot græsk kylling
hakkeboeffer-med-bloede-loeg
næste
Opskrift: Hakkebøf med bløde løg

Tilføj Din Kommentar