Opskrift: Ovnbagt laks med tamarind, honning og ingefær

0 0
Opskrift: Ovnbagt laks med tamarind, honning og ingefær

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
600 g laks
3 spsk. olie
2 fed hvidløg, knust
2 skalotteløg, finthakket
15 g ingefær, finthakket
2 spsk. honning
1 spsk. tamarindpasta
Frisk koriander
Krydderblanding
2.5 tsk. salt
0.5 spsk. spidskommen, knust
0.5 tsk. chiliflager
0.5 tsk. sort peber, knust
2 nelliker, knust

Lækker krydret laks udviklet af prisvindende kok

Ingredienser

  • Krydderblanding

Et par ord om vores opskrift

Del

Indisk-fødte Floyd Cardoz, vinder af kokkekonkurrencen Top Chef Masters i 2011, har udviklet denne vidunderlige opskrift på en langsomt bagt laks smurt ind i en syrligt-sød-krydret marinade.

Den syrlige tamarindpasta kombineret med sød honning, ingefær, hvidløg og et par andre krydderier giver den blide laks et tiltrængt pift fra de varme lande. Smagen er en blanding af Mexico og Indien.

I forhold til vinderopskriften har vi modificeret lidt. Chipotle-chili er skiftet ud med et drys chiliflager, ahornsiruppen er blevet til honning – og et drys friske korianderblade til sidst er vores eget forslag.

I denne opskrift har vi brugt et stykke laks på 600 gram, som rækker til 4 personer. Sådan en fyr skal have 25 minutter i en 150 grader varm ovn for at blive lige akkurat gennembagt. Hvis du vælger at lave et større stykke laks, skal du huske at give det lidt mere tid i ovnen. Floyds laksestykke var dobbelt så stort og skulle have 35 minutter.

Som tilbehør til den krydrede ovnbagte laks spiste vi en salat bestående af ruccola, stænger af glaskål, gulerod, æble og blegselleri samt cherrytomater. Dressingen var denne senneps-vinaigrette fra en klassisk fransk salat.

Skal der stivelse til, foreslår vi en omgang sesamkartofler og/eller fladbrød med za’atar. Desuden måske en kold øl af typen Corona eller Kingfisher.

Ingredienser

Antal personer:
600 g laks
3 spsk. olie
2 fed hvidløg, knust
2 skalotteløg, finthakket
15 g ingefær, finthakket
2 spsk. honning
1 spsk. tamarindpasta
Frisk koriander
Krydderblanding
2.5 tsk. salt
0.5 spsk. spidskommen, knust
0.5 tsk. chiliflager
0.5 tsk. sort peber, knust
2 nelliker, knust

Sådan gør du

1
Færdig

Tag laksen ud af køleskabet 30 minutter før tilberedning - befri den for skind

2
Færdig

Steg hvidløg, skalotteløg og ingefær 5 minutter i en lille gryde ved lav varme, til det bliver blødt, men ikke tager farve

3
Færdig

Tilsæt krydderiblandingen og steg med 2 minutter

4
Færdig

Tag gryden af ilden og rør honning og tamarind i, så du ender med en halvtyk pasta

5
Færdig

Smør laksen ind i pastaen på begge sider

6
Færdig

I et smurt ovnfast fad bager du laksen 25 minutter midt i en 150 grader varm ovn

7
Færdig

Servér varm, lun eller kold med et drys friske korianderblade

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.300 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Indisk-auberginemos-baingan-ka-chokha
forrige
Opskrift: Skøn, indisk auberginemos – baingan ka chokha
Sundt-bananbroed-med-citron-og-kokos
næste
Opskrift: Sundt bananbrød med citron og kokos
Indisk-auberginemos-baingan-ka-chokha
forrige
Opskrift: Skøn, indisk auberginemos – baingan ka chokha
Sundt-bananbroed-med-citron-og-kokos
næste
Opskrift: Sundt bananbrød med citron og kokos

Tilføj Din Kommentar